Léhűtő pártkatona: Megérdemlem az állást, sok ismerősöm van a Facebook-on!

Hogy válik egy állami intézmény politikai csicskák wellness szanatóriumává? Hát így.

Hirdetés

Ismerik önök az ATOP-ot? Nem? Pedig létezik, és jó esetben működik is. E „csúcsszervezet” teljes neve: Közrendészeti Területi Hatóság. És képzeljék el, minden megyében van ilyen, mégpedig a megyei tanács fennhatósága alatt. Mivel foglalkozik e jeles és konzultatív jellegű intézmény? Hát, a közrendre vonatkozó ajánlásokat tesz. Vagyis a munkatársak ötletelnek, aztán ajánlgatnak, dönteniük viszont nem kell. És

havi egyetlen gyűlésért olyan 2100 lejt kapnak kézbe.

Nem rossz, ugye?

A Digi 24 viszont felfedezte, hogy a Hunyad megyei ATOP csúcsra járatott pártszervezetként működik: az összes tag a PSD jelenlegi vagy volt pártkatonája. Ami részben érthető, hiszen a top munkatársak egy része megyei tanácsos is. De három tagot civil szféra jelölt (?). Persze, egészen véletlenül ők is peszedések.

Az első ilyen „civil” ATOP-tagot még sikerült kamera elé csalni. Ő mondta ki Románia modern történetének szerintünk egyik legcsodálatosabb mondatát. Amikor arra kérdeztek rá, hogy szerinte mi az, ami őt minősíti erre a funkcióra, így válaszolt:

5000 ismerősöm van a Facebook-on, az oldalam nyilvános, teljesen okés vagyok, igen a civil társadalomhoz tartozom, aktív vagyok.

Az illető ugyanakkor a megyei tanács alkalmazottja, egy kis ideig parlamenti képviselő volt (beugrott a főnöke helyére, amikor az lemondott, mivel megyei tanácselnök lett), továbbá egyetlen civil szervezet sem ajánlotta.

Az újságírók e döbbenetes epizód után felkeresték a többi ATOP-tagot is. Azaz, felkeresték volna. Ugyanis feltehetően

a kedves kolléga riasztotta a többieket, akik egyszerűen felszívódtak.

Az egyik a munkaidőre hivatkozott (egy iskolában is dolgozik), a másik arra, hogy épp egy nagyon fontos gyűlés kellős közepén zavarják, a harmadik esetben csak egy cerberust találtak, aki közölte, hogy a keresett illető épp házon kívül van, a negyedik autót vezetett, az ötödikről azt mondták, szintén gyűlésen van, noha a gyűlés helyszínén nem találtak egy kehes lovat sem…

Hirdetés

Persze, mindenki megígérte vagy megüzente, hogy majd visszahívja a tisztelt sajtót és nyilatkozik. Találják ki, megtették-e.

Csak a liberális és uszerista megyei tisztviselőket lehetett kérdezgetni, ami érthető, hiszen nem az ő bandájukról volt szó. Ők pedig kereken megmondták:

a Hunyad megyei ATOP-nál a PSD csúcsra járatta a pártkatonai alapon történő kinevezéseket.

Vagyis az állam helyi intézménye nem egyéb, mint pártos szanatórium.

Arra nem is merünk gondolni, hogy ebből az ATOP-ból pont annyi van, ahány megyéje van Romániának. És ez csak egy ilyen jeles szervezet a sok közül.

Hirdetés