Lehullt az első hó? Nosza, aszfaltozzunk egy jót! (VIDEÓval)

Há' mi az a kis havazás? Az nem is hó, csak annak tűnik.

Hirdetés

Van az a csontig rágott vicc, hogy Romániát mindig rajtaütésszerűen éri a tél. Az a baj, hogy nem vicc, sajnos. Nézzük például, mi történt hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, nevezetesen a Sajószentandrás községhez tartozó Árdányban.

Tulajdonképpen csodálatos dolog történt. Aszfaltoztak. Hogy az emberek a 21. században érezhessék magukat. Igen ám, de jött az a bizonyos tél. Rajtaütésszerűen, ahogy szokott. És nekiállt havazni. Estére adott is a falunak 10 centis hóréteget ajándékba. És akkor most már mit csináljanak a szakik azzal a sok aszfalttal? A falu polgármestere ki is jelentette: két aszfalttal tele kamion már úton volt. Szórta volna a sáncba a drága jó anyagot?

Különben is, ők délelőtt tizenegykor elkezdték a munkát, és akkor tök jó idő volt. Ja, hát a polgármester úr biztos nem tehet arról, hogy havazik. Az egy égi ügy. Izé, arról viszont tehetett volna, hogy megnézi az időjárás-előrejelzést az okostelóján, aztán esetleg óvatosabban tervez.

De nem így történt. Hanem úgy, hogy vidám hóhullásban aszfaltoztak a szakik. És persze, hogy lefilmezte őket valaki. Ja, a munkálat szavatossági ideje 10 év. Papíron.

Hirdetés