Lehet rémüldözni: itt vannak a Balkáni Nostradamus 2022-es „előrejelzései”

A Baba Vanga névre hallgató vak bolgár jósnő elhunyt ugyan, ám előre megmondta, mit hoz a jövő.

Hirdetés

A jósok már csak olyanok, mint a filmek: ha semmi rosszat nem mondanak, a fene se nézi, hallgatja őket. Na, hát a Balkáni Nostradamus (vagy Baba Vanga) nagyon nem unalmas, ha a 2022-es jóslatait nézzük. És ha ehhez hozzácsapjuk, hogy ugyebár (a misztikus hírek szerint) a csernobili tragédiát, Diana hercegnő halálát és a Brexitet is megjósolta, akkor vakargathatjuk a fejünket, ha nem vagyunk teljesen hitetlenek.

Na de nézzük a jövő évi jóslatokat: az elsőnél a szemünk se rebben, hiszen ezt egy kilencedikes tiktokozó diák is megjósolhatta volna. Azt üzeni a Baba Vanga, hogy jövőre a virtuális valóság eluralkodik a világ fölött. Ne mondja!

A második 2022-es jóslatra sem remeg bele az olvasó: jövőre még több cunamira és földrengésre számíthatunk. Oké, ilyenek ezek a cunamik. A földrengésekről nem is beszélve.

De még a harmadik jóslat láttán sem kerekedik el nagyon a szemünk: éhség köszönt be Indiában, mert nagyon meleg lesz és a sáskák elpusztítják a termést. Biblikusan szomorú, de nem rendkívüli.

És innen kezdenek forrósodni a jóslatok. A következő szerint a világ sok nagyvárosában hiánycikké válik a víz. Ez valóban ijesztő tud lenni, tudjuk, hiszen már előfordult ilyesmi a közelmúltban, például Fokvárosban vagy Limában.

Hirdetés

A következő jóslat meg egyenesen hidegrázós: a Balkáni Nostradamus szerint 2022-ben újabb pandémia csap le a Földre, mégpedig Szibériából, ahol a klímaváltozás szépen felolvasztja a permafrosztot és egy vadiúj vírus is kiszabadul a jégbörtönből. (Persze, a jól értesültek ezt a hírt is hallották, legalább tizenöt független-objektív forrásból.) Ne dobjuk el tehát az alig használt maszkokat, ki tudja, talán még hasznukat vehetjük.

A legszebbet hagytuk a végére: tessék megfogózni, jönnek a földönkívüliek! Megint! Ráadásul a jövés egy igen kellemetlen formáját választották ezúttal: egy aszteroidát küldenek a Földre. Aminek a Baba Vanga szerint nem lesz jó vége. Igen ám, de nekünk meg itt van Bruce Willis, és aki látta az Armageddon című filmet, tudja, hogy a gonosz földönkívüli aszteroidáknak annyi esélyük sincs, mint a Szarszkov-kettőnek a Pfizer ellen.

Szóval mondhat bármit a Balkáni Nostradamus, fel vagyunk készülve a sötét jövőre. Egy dolgot azért sajnálunk, nevezetesen azt, hogy a Baba Vanga nem nyilatkozott a hazai gáz- és áramárak emelkedésének 2022-es alakulása felől… mert ez az igazán ijesztő!

Hirdetés