Az Arges megyei benzinkút / Fotó: Google Map

Legyünk résen tankoláskor: vannak kutak, ahol benzinként mérik a …. levegőt

A jelenlegi üzemanyagárak mellett senkinek sem hiányzik, hogy a nagy büdös semmiért fizessen vagyonokat a kutaknál.

Hirdetés

Gázolaj helyett levegőt kapott egy kamionsofőr az egyik benzinkútnál Dâmbovița megyében: a Găești mellett működő töltőállomáson mintegy 300 liter levegőt fizetettek volna ki a pórul járt sofőrrel. A történtekkor a férfi élőben jelentkezett be a Facebookon, hogy ismertté tegye az átverési kísérletet, de a közel negyven perces közvetítésben azt is megörökítette, hogy még neki kellett magyarázkodnia a hatóságoknak, miközben már rég úton kellett volna lennie Dél-Európa felé.

A pár nap alatt félmilliós nézettséget összehozó videó eljutott a Dâmbovița megyei rendőrség gazdaságvédelmi osztályához is, mely hivatalból nyomozást indított.

Ha azt hinnénk, hogy ez csakis egy kivételesen elszigetelt eset lehet, ránk cáfol egy másik hír, mely szerint hasonló történt az Argeș megyei Căteasca Fuel One nevű benzinkútjánál is, ahol már a fogyasztóvédelem is tiszteletét tette. Megállapították, hogy egyik kútoszlop azután is működött, hogy a hozzá csatlakoztatott tartály már rég kiürült, a megszokott módon kimérve a nem létező üzemanyagot a tankolóknak.

Ezek után – és főleg a jelenlegi üzemanyagárak mellett – érdemes résen lenni, hiszn kinek hiányzik, hogy a semmiért fizessen a benzinkútnál?

Hirdetés