Leányt vegyenek, az oltást mellé ingyen adják!

A híres leányvásáron is szabad lesz a pálya az oltakozni vágyók előtt.

Hirdetés

Az ország egyik legnagyobb szabadtéri rendezvényén, a geinai leányvásáron is bárki előjegyzés nélkül oltathatja be magát a helyszínen lévő mobil oltópontoknak köszönhetően. A vásárra most hétvégén kerül sor, ugyanis hagyományosan minden évben a július 20-ikához legközelebb eső hétvégén tartják az Erdélyi-szigethegységben lévő Geina hegyen (Găina-tető, Vârful Găina), egy hegyi tisztáson, a Fehér megyei Felsővidra (Avram Iancu) közelében.

A vásáron természetesen nem lányokat árusítanak, ám a régi időkben a termékcsere mellett a házasodni vágyó leányok és legények számára is fontos ismerkedési helyszín volt, és mivel sok házasság köttetett a vásár nyomán, elnevezték leányvásárnak. A rendezvénynek több száz éves hagyománya van, először 1816-ból említik a feljegyzések. Jókai is írt róla.

A szervezők fontosnak tartják a mobil oltópontokat, hiszen a környéken elég rosszul állnak a népek oltásügyileg, pedig vissza kéne már lassan térni a normalitáshoz. A vásáron szombaton 14–20, illetve vasárnap 9–14 óra között oltathatják be magukat a résztvevők a Pfizer vagy a Johnson&Johnson vakcinájával.

Bár a miccsre alighanem nagyobb lesz a kereslet.

Hirdetés