Lassan nincs nap kórháztűz nélkül: most éppen egy Kolozs megyei kórházban akadt dolguk a tűzoltóknak

Désre riasztották őket egy tűzeset miatt.

Hirdetés

Lassan már azt lesz könnyebb számon tartani, melyik romániai kórházban nem volt még tűz, mint azt, hogy melyikben igen: szerdán reggel a Kolozs megyei Dés városi kórházába riasztották a tűzoltókat.

Mint kiderült, a kórház udvarán álló transzformátorház gyulladt ki, emiatt az áramellátást is le kellett állítani.

Szerencsére nem az egész kórházban: csak a járóbeteg-rendelőben és az adminisztratív osztályon kapcsolták le az áramot, a fontosabb osztályokon továbbra is biztosították az energiaellátást.

A tűzoltók beszámolója szerint a transzformátorházban a biztosítéktábla gyulladt ki, a műanyag részek lángoltak, illetve egy része elolvadt, mire kiérkeztek.

A transzformátorházban keletkezett tüzet poroltóval sikerült eloltani, de természetesen fecskendős kocsikat is készenlétben tartottak arra az esetre, ha elharapóznának a lángok.

Szerencsére a tüzet még időben sikerült megfékezni, így sem a betegeket, sem a személyzetet nem kellett kimenekíteni.Igaz, épp elég kellemetlenség az áramhiány.

Hirdetés

A gyanú szerint a tüzet alkatrészhiba okozhatta.

A dési kórház a kényszeráramszünettel még viszonylag olcsón megúszta, hiszen az elmúlt időszakban több, ennél jóval súlyosabb következménnyel járó kórháztűz is történt.

Hétfőn este egy páciens okozott tüzet a craiovai pszichiátriai kórházban – itt csak három orvos sérült meg, akik az ablakon kiugorva menekült a lángok elől.

Januárban viszont a bukaresti Matei Balș járványkórházban öten, tavaly novemberben pedig a Piatra Neamț-i megyei kórházban tízen égtek benn.

Hirdetés