Láss csodát: egyetlen nap telt el, máris megváltoztatnák az iskolanyitásra vonatkozó szabályzatot

Sorin Cîmpeanu és az oktatási minisztérium már megnyitná a tanintézeteket azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi ráta nem haladja meg a 3 ezreléket.

Hirdetés

Hétfőn csak azokban a tanintézményekben zajlott jelenléti oktatás, ahol a pedagógusok és a személyzet legalább 60 százalékát beoltották, de Sorin Cîmpeanu, a reformszóró miniszter már a kényszervakáció utáni első napon bejelentette, bocsi, puhítani kellene a szabályzatot.

A következetlenségéről híres tárcavezető ezúttal azt javasolta, hogy

az iskolákat és az óvodákat nyissák meg azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi ráta nem haladja meg a 3 ezreléket.

Ez persze egyelőre csak egy ötlet, de a miniszter szerint már első nap kiderült, szükség lenne egy lazításra, mivel többnyire olyan a vidéki iskolák kerültek bajba, ahol az online oktatás alapvető feltételeit sem tudják biztosítani. Ez valamiért mindig csak utólag derül ki, de ezt már meg kellett volna szokjuk. Halkan tesszük hozzá, hogy

a szaktárca valószínűleg a tanügyi szakszervezetek és a diákok heves tiltakozása miatt is meggondolhatta magát.

Szóval a napokban erről várhatóan döntés születik, a héten azonban még nem térnek el a hatályos szabályoktól. A kényszervakáció után az iskolák és óvodák 67 százaléka nyílt meg, több mint kétmillió diák számára. Az érvényben lévő rendelet miatt Kovászna megyében tudott megnyílni a legkevesebb tanintézet az egész országban (alig 18%), míg Ilfov (93%) és Dolj (88%) megye az élen jár.

Hirdetés