Közúti balesetben hunyt el a temesvári Quo Vadis zenekar egyik alapítója

Farkas László 51 éves volt. Zenekara 1991 óta játszott rock- és blues-szerzeményeket.

Hirdetés

Tragikus balesetben vesztette életét Farkas László, a hazai rock-blues szcéna egyik elismert képviselője, a temesvári Quo Vadis énekes-gitárosa, egyben a zenekar egyik alapító tagja.

A rendőrségi információk szerint Temesvár kijáratánál egy személygépkocsi átsodródott a szembejövő sávra, ahol frontálisan ütközött egy másodikkal, ez pedig egy harmadiknak csapódott. Nem tudni, hogy Farkas László melyik gépkocsiban ült.

A baleset szombat délután történt, de csak vasárnap került nyilvánosságra, hogy a halálos áldozat a Quo Vadis 51 éves tagja. Egy 22 éves fiatalember is komoly sérüléseket szenvedett, jelenleg kórházban ápolják.

A zenekart 1991-ben alapította Farkas László (szólógitár, vokál), Farkas Szilamér (ritmusgitár), Borbély Szilárd (dobok). Több tagcsere is történt a formációban, de működésük töretlen volt, fesztiválokon és klubokban is sikereket arattak. Saját szerzemények mellett többek között Cream- Cactus-, Colosseum-, Led Zeppelin-, Mountain-, Muddy Waters- és Jimi Hendrix-számokat is játszottak.

Hirdetés