Koronavírus? Ugyan már, ha a mi polgármester-jelöltünk győzött, azt akkor is az utcán kell megünnepelni!

Gondolták egy Beszterce-Naszód megyei falu lakói, és így is tettek.

Hirdetés

Persze, világjárvány van meg minden, de olyan nincs, hogy az örömteli eseményeket ne lehessen annak rendje és módja szerint megünnepelni – így gondolták a Beszterce-Naszód megyei Nagyrebra polgárai vasárnap este, a polgármester-választás második fordulója után.

Ezért aztán szép, nagy csoportokban kivonultak az utcákra, hogy megünnepeljék az eddigi polgármester, Ştefan Danci újabb győzelmét.

Mint ismert, az önkormányzati választás alapvetően egyfordulós, azonban szavazategyenlőség esetén két hét múlva második fordulót rendeznek azon jelöltek részvételével, akik ugyanannyi voksot kaptak.

Mivel Nagyrebrán szeptember 27-én Danci, aki a baloldali-liberálos Szociáldemokrata Párt-ALDE-Pro Románia trió közös jelöltje volt, valamint liberális párti ellenfele egyaránt 423 szavazatot kapott, most visszatapsolták őket még egy fordulóra.

Ezúttal pedig Danci a leadott 1269 voksból 743-at kapott, így 58,55 százalékkal egyértelmű győzelmet aratott.

Hívei pedig ezt nem hagyhatták szó nélkül: a régi-új polgármester több tucatnyi támogatója özönlötte el az utcákat, hogy megünnepeljék a diadalt.
Persze a járványhelyzet miatti fizikai távolságtartás nem szerepelt a prioritásaik között, mint ahogy a maszkviselés sem volt az erősségük.

Pedig Beszterce-Naszód megye is a koronavírus-járvány által fokozottan sújtott megyék között van, a megyei katasztrófavédelmi operatív törzs épp most rendelt el korlátozásokat három településen.

Hirdetés

Árpástón vasárnaptól, Sajóudvarhelyen és Csicsómihályfalván azért kellett szigorítani, mert az elmúlt 14 napban meghaladta az 1,5-öt az ezer főre eső fertőzések száma.

A megszorítások értelmében be kell zárni a vendéglátóhelyek belső tereit, a szállodák és panziók vendéglőinek belső tereiben pedig csak a szállóvendégeket szolgálhatják ki.

Emellett a játéktermeket is bezárták.

Lehet, hogy hamarosan Nagyrebra következik, de biztos megérte a buli.

Hirdetés