Könnyen lehet, hogy árplafont vezetnek be az üzemanyag esetében is, mint a gáznál és a villanyáramnál

A PSD egyértelműen erre hajt, és a PNL is hajlik rá. Már az is kiderült, a szocdemek hány lejben maximalizálnák az üzemanyagárat.

Hirdetés

A Szociáldemokrata Párt (PSD) egyértelműen az üzemanyagárak plafonálása mellett teszi le a garast, mert úgy vélik, hogy ha nem születik valami gyors lépés ezen a területen, lassan már nem lesz garas sem, amit le lehet tenni. A koalíció egyik fő erejét adó párt 7 lejnél húzná meg a határt (persze ideiglenesen), szerintük ugyanis a jövedéki a csökkentése csak látszatintézkedés, amely valószínűleg nem nagyon látszana meg a benzinkutak árain, inkább csak az olajipari cégek profitját növelné. Marcel Ciolacu így minél hamarabb tárgyalóasztalhoz ülne az olyan területek képviselőivel, ahol spekulánsok vannak, és itt most elsősorban erre a területre utalt.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) a maga részéről még mindig elemez, és többféle megoldási lehetőséget is számításba vesz. De lényegében ugyanúgy a jövedéki adó csökkentése van terítéken náluk is – ami vagy hatásos vagy nem –, illetve az árplafon bevezetése, ez a közös pont a másik nagy párttal pedig kecsegtetően hangzik, mert hátha netán még meg is tudnak egyezni.

Az RMDSZ és Kelemen Hunor várakozó állásponton van, várják a szakemberek elemzéseinek eredményét – vagyis lövésük sincs, mit kéne tenni.

Pedig ami azt illeti, jó lenne a csipkednék magukat az urak, mert a parlamentben is jön a nyári vakáció, és addig nem ártana rendezni a kérdést.

Hirdetés