Kitört a koronavírus-pánik és beindult a maszküzlet!

A jóisten szerelmére, ne dőljenek be neki. Inkább mossanak kezet.

Hirdetés

Tudjuk, az egész közélet ettől tüsszög: Európát is meghódította a koronavírus. És – némileg érthető módon – rendes pánikot generált. Ott is, ahol a vírust csak a Facebook-ról ismerik. A gyógyszertárakból például eltűntek az orvosi maszkok.

És akkor itt álljunk is meg. Egy ilyen orvosi maszk ára kábé 10 bani. Ehhez képest a különböző online áruházakban a csillagokig szüktették az árakat a pánik (jótékony) hatására. Az eMAG.ro oldalon például a hírek szerint akár 10 lejt is elkértek egyetlen darab maszkért. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy szerdán dél körül, amikor rákerestünk, már nem találtunk ilyen luxusmaszkokat. Sőt, szinte semmiféle maszkot nem találtunk.

Az OLX adok-veszek oldalon viszont dübörög a maszkcsencselés. Sőt, egyre több olyan ajánlat bukkan fel, melyekben egyenesen koronavírus elleni védőmaszkként ajánlgatják a kincset érő sokat nem érő arcdíszeket. Ami azért szemétség.

Ez a hirdetés kedden jelent meg. Az eladó azzal reklámozza áruját, hogy hahó, emberek, sokkal olcsóbban adom a cuccot, mint az eMAG, ahol 499 lejbe kerül 50 darab maszk. Én bezzeg csak 395 lejért árulom ugyanazt a portékát. Vagyis csak 7,9 lejért darabját. Ja, és fogy, mint a cukor, már csak négy dobozom maradt!

Egy másik eladó hétfői hirdetésében újrahasznosítható koronavírus-védelmi maszkot kínál, EU-szabvány, minden, ami kell, ja, finom és természetes pamutból készültek, teszi hozzá. Ezért is kerülnek 19 lejbe. Az nem világos, hogy egy darab, vagy három.

És akkor tessék, egy vadabb hirdetés, szintén hétfői. Ő nem pénzért kínálja az 50 darab maszkot tartalmazó dobozokat. Viszont (tessék megfogózni!) bármikor elcseréli kincseit iPhone 11 Pro vagy Pro Max telefonra, vagy esetleg autógáz kazánra. Nem világos, hogy egy maszkért  kér egy telefont, illetve egy kazánt…

És amikor már azt hisszük, kész, az ész rendesen megállt, ennél nincs tovább, jön ez a hirdetés. Oké, ebben az esetben trollkodásra is lehet gyanakodni. Sőt! Bár, sose lehessen tudni. Mindegy, ezt a hirdetést kizárólag azért tettük ide, hogy az emberi agy kreativitását illusztráljuk.

Hirdetés

Persze, nem csak korona-védőmaszkokat árulnak a kreatív nepperek. Hanem például természetes naturista koronavírus-ellenes szereket is. Persze, az immunrendszert edzeni nem árt. De hogy nem a koronavírus ellenszerei az óvatosan felkínált növények, az biztos. Viszont olcsók. Hacsak nem grammra mérik őket. Ja, és a mellékelt fotót is elfelejtette korononavírusra adaptálni a kreatív, ám hanyag eladó.

Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy emlékeztessünk mindenkit ama valóban vészterhes időkre, amikor pestis dúlt Európában. A gyógyászok, felcserek, kuruzslók  annak idején ilyen maszkokat viseltek:

Arról nem szól a fáma, hogy mennyire voltak hatékonyak. És arról sem, hogy milyen gyakran mostak például kezet a maszkos illetők.

Tehát, kedves Olvasóink: ne dőljenek be a pániknak. Ismételjük: inkább mossanak kezet, kerüljék a tömegmegmozdulásokat, amúgy járjanak sokat a szabad levegőn és minden rendben lesz.

Hirdetés