Kínzással, lopással, kenőpénz elfogadásával gyanúsítanak egy rendőrt, mégis dolgozhat

Egy kínzási módszer a sok közül: arra kényszerített egy fatolvajt, hogy igyon meg ötven pohár vizet.

Hirdetés

Nem hiányzott a román rendőrségnek egy újabb botrány, tekintettel arra, hogy már a cukiságkampány sem bizonyul elegendőnek, hogy visszaállítsák a rendőrökbe vetett bizalmat. Egy Szeben megyei rendőr az újabb botrány főhőse, akivel szemben 21 vádpont merült fel, köztük kínzás, zsarolás, a személyi szabadság megsértése, bizonyos hivatali teendők jog nélkül való gyakorlása, bántalmazó magatartás, hivatali visszaélés, kenőpénz elfogadása és lopás.

Az ügyészek szerint a rendőr 2019 óta szegte meg úton-útfélen a törvényt, és erről mindenki tudott a településen, ahol dolgozott. Az egyik legsúlyosabb vád vele szemben az, hogy egy piti fatolvajt péppé vert az erdőben, majd a csomagtartójában bevitt a rendőrőrsre, ahol további kínzásoknak vetette alá, és több mint félszáz pohár vizet itatott meg vele. A férfi nyolc napra kórházba került.

Nem vette komolyan a rendőrségre érkező lakosok bejelentéseit, sőt, egy panasztevő nőt meg is alázott, majd hazazavart. Egy másik vád vele szemben, hogy több bűnözővel együtt bitument lopott egy cég székhelyéről.

A legsúlyosabb az, hogy a rendőr továbbra is dolgozhat, mintha mi sem történt volna, miközben ha bűnösnek találják, hosszú éveket tölthet a rácsok mögött.

Hirdetés