A román nemzeti ünnepen rabolták ki Gyulafehérváron az AUR felvonulásáról tudósító újságírónőt

Ünnep ide vagy oda, egy becsületes tolvajnak munkaszüneti napon is meg kell dolgoznia a napi betevőért.

Hirdetés

Nem mindenki került az emelkedett hangulat hatása alá december elsején Románia nemzeti ünnepe alkalmából, még az Erdély elszakítását kimondó 1918-as román nagygyűlés helyszínén, Gyulafehérváron sem: valaki például nemes egyszerűséggel az ünnepi alkalmat használta ki arra, hogy lopjon egy kiadósat.

Az áldozat pedig a România TV egyik újságírónője volt, aki éppen a munkáját végezte.

Mint elpanaszolta, éppen a szélsőséges Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) által szervezett, Az egyesülés menetének nevezett felvonulásról tudósított,

amelyen a járvány miatti korlátozásokra látványosan fittyet hányva mintegy kétezer, ipari mennyiségű román trikolórt cipelő személy vett részt.

Az újságírónő jókora hibát követett el: munka közben a hátán levő hátizsákban tartotta a pénztárcáját egy tömegrendezvényen.

Az elkövető pedig köszönte szépen: amíg a nő nem figyelt oda, kinyitotta a cipzárt, és kilopta a pénztárcát –

benne nem csupán pénzzel, hanem az újságírónő összes iratával és bankkártyájával.

Hirdetés

(Képünkön egyébként a tudósító látható, amint éppen interjút készít a menetet szervező George Simionnal, az AUR társelnökével. Mint ahogy az is megfigyelhető, hogy a szorosan egymás mellett tömörülő, és a rajongott Vezérre figyelő emberek között nem lehetett nehéz dolga a tolvajnak).

Persze feljelentést tett, a rendőrség pedig nyomozást indított az ismeretlen tolvaj ellen, aki így belerondított a román nép nagyszerűségét piedesztálra emelő nemzeti ünnep és a szélsőséges párt rendezvényének hangulatába.

Hirdetés