Két román kimaxolta az utánfutós járműszállítás műfaját

Egy szép sárga helikopter? Jöhet. Tegyük rá egy rozoga trélerre? Persze.

Hirdetés

Szintet léptek a külföldi sztrádákon vitézkedő román állampolgárok: már nem csak autókkal és autóroncsokkal próbálnak hazatérni. Két román állampolgár úgy gondolta, hogy egy szép sárga helikopterrel indul útnak az egyik németországi gyorsforgalmi úton.

Ezt hogyan? Hát úgy, hogy egy román rendszámú kisbuszhoz kötött utánfutóra biggyesztették. Igen ám, csak a kisbusz lerobbant, és a járőröző rendőrség is a helyszínre érkezett szétnézni – nos, valahol itt kezdődött a baj.

Akkor derült ki ugyanis, hogy a járgány műszaki állapota cseppet sem volt rendben, ráadásul a trélerre szerelt rendszámot is más járműre állították ki, de nyilván egy szál papír nem volt a sofőrnél az utánfutóról, szóval az sem derült ki, hogy túlterhelt volt-e, a biztosításról és a hatósági engedélyről nem is beszélve.

Végül vontatócéget hívtak, s a kisméretű helikoptert el is kobozták, a kisbuszt vezető sofőr és a társa ellen pedig vizsgálat indult. Mi pedig kíváncsian várjuk, mi kerülhet fel még egy román rendszámmal ellátott utánfutóra? Tengeralattjáró? Űrhajó? Bombázó repülőgép?

Hirdetés