Két, nemzetközi körözés alatt álló szlovák bűnöző bekvártélyozta magát Szatmárnémetiben. Hiába

Szervezett bűnözés, drogkereskedelem, ez áll a bűnlajstromukon. Ja, merénylet tervezésével is gyanúsítják őket.

Hirdetés

A nehézfiúk a szlovák hatóságok szerint 2015 óta folytatják áldatlan tevékenységüket: más, hasonszőrű alakokkal együtt szervezett bűnöző csoportot alakítottak, aztán nekiálltak a biznisznek, vagyis nagy kockázatú kábítószerekkel sefteltek, a hírek szerint nem kevesebb, mint 22 millió euró értékben.

Ment az üzlet, amíg ment, ám a szlovák szervek egy idő után szagot fogtak és bűnözőink talpa alatt forrósodni kezdett a talaj. Sebaj, beszerezték a elillanáshoz szükséges hamis iratokat és szlovákosan angolosan távoztak az országból. A hatóságok természetesen kapcsolatba léptek a nemzetközi bűnüldöző szervekkel, körözték őket ügyesen és hamarosan rájuk bukkantak, mégpedig Szatmárnémetiben. Egész pontosan az egyik helyi szállodában, ahova bekvártélyozta magát a két jómadár.

A szlovák illetékesekkel való egyeztetés után a hazai bűnüldöző hatóságok eléggé el nem ítélhető módon berontottak a gengszterek szállodai szobájába, rövid úton harcképtelenné tették, majd bekísérték őket a nagyváradi ügyészségre, ahol elrendelték a 30 napos előzetes letartóztatásukat. A nehézfiúknál talált hamis iratokat és fehér fegyvereket persze elkobozták.

A vád: szervezett bűnözés, drogkereskedelem, illetve merénylet tervezésének gyanúja. A fenti eljárással párhuzamosan elkezdődtek a kiadatási procedúrák is.

Hirdetés