A gátaljai pszichiátriai kórház | Fotó: Google Map

Két fertőzési gócpont is megjelent Temes megyében

Az egyik a gátaljai pszichiátrián, a másik egy vietnámiakat is foglalkoztató húsüzemben.

Hirdetés

Temes megyében 600 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a járvány kezdete óta, a gyors növekedés inkább márciusban és áprilisban volt jellemző, majd sikerült visszaszorítani a vírus terjedését, de a számok  ismét emelkedni kezdtek. Jelenleg 33-an szorulnak kórházi ellátásra.

A Temes megyei Közegészségügyi Igazgatóság vasárnap tudatta, hogy két fertőzési gócpont alakult ki az utóbbi napokban: az egyik a gátaljai pszichiátrián, a másik egy vietnámiakat is foglalkoztató húsüzemben.

Az elmegyógyintézetben hat krónikus beteg fertőződött meg, azonban a járványtani vizsgálat még nem zárult le. Több mint száz személytől – kórházi alkalmazottaktól és páciensektől – vettek mintát és várják ezek eredményét.

A húsfeldolgozó üzemben nyolc vietnámi vendégmunkásról derült ki, hogy fertőzött. Ebben az esetben is folyamatban van a járványtani vizsgálat, mely során megállapítják, kikkel érintkezhettek. Mivel mintegy hatvanan laktak a munkáltató által biztosított szálláshelyen, mindannyiukat 14 napra  elkülönítették, és értesítették Vietnám romániai nagykövetségét is.

Hirdetés