Karanténban kellett volna lennie, ehelyett inkább autókázott egy kicsit. Jogosítvány nélkül

És persze balesetet is okozott. Mindez ráadásul Erdélyben történt.

Hirdetés

Persze érthető, ha valaki nyomasztónak érzi, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások nyomán két hétre karanténba kell vonulnia, ha külföldről tér haza, de hát ez van: az óvatosság és mások egészségének védelme mindaddig megköveteli, amíg sikerül elegendő számú embert beoltani.

Azonban határozottan nem így gondolta az a Fehér megyei Balázsfalván élő férfi, aki ugyan január 23-án tért haza Olaszországból, de mégsem bírt a négy fal között ülni.

Ezért aztán már három nap után úgy döntött, hogy inkább autókázik egyet. Ráadásul nem is egyedül: egy 17 éves lány is vele volt az autóban.

Akinek szintén karanténban kellett volna tartózkodnia.

A helyzetet tovább súlyosbította, hogy a 27 éves férfi úgy ült volánhoz kedden késő este, hogy semmilyen járműre nincs jogosítványa.

De még ezt is lehetett tovább fokozni.

Megmutatkozott ugyanis, hogy miért nem árt egy tanfolyam és némi gyakorlat is, ha már az ember vezetni akar: a felhőtlen autókázás közben hősünk elvesztette az uralmat a jármű fölött, és sikeresen letarolt két, az út szélén szabályosan parkoló gépkocsit.

A kiérkező rendőrök számára minden bizonnyal nem kis feladatnak bizonyult, hogy kiszámolják, milyen díj jár ezért a nem mindennapi jogszabályszegés-halmozásért, de sikerült.

Hirdetés

Először is a jogosítvány nélküli vezetés miatt feljelentették, tehát büntetőeljárás indul ellene.

Aztán a karanténintézkedések megszegését is megjutalmazták: ezer lejes pénzbírsággal sújtották a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt.

Ugyanezen okból utasa 500 lejes bírságot kapott.

Talán így most majd az önjelölt Hamilton számára is egyértelművé válik, hogy ha a hatályos rendelet értelmében otthon kell maradni, akkor nem az autós száguldozás a prioritás.

Pláne nem jogosítvány nélkül.

Hirdetés