Kapaszkodjon meg: a vasúttársaság azt ígéri, véget vet a katasztrofális állapotoknak az állomásokon

Ha már megkínálták egy vaskos bírsággal az ottani állapotok miatt.

Hirdetés

Elszánt, esetleg naiv, de ha egyik sem, akkor legalább vicces emberek dolgoznak a Román Vasúttársaságnál (CFR): miután a fogyasztóvédelem szénné bírságolta őket a vasútállomásokon uralkodó, még a harmadik világban is kirívónak számító állapotok miatt, most azt közölték, hogy megoldják a problémát.

Konkrétan azt jelezték: intézkedni fognak annak érdekében, hogy elhárítsa a vasútállomásokon észlelt hiányosságokat, miután a fogyasztóvédelem 578 ezer lej értékben rótt ki bírságot a CFR személyszállító és infrastruktúra-karbantartással foglalkozó részlegére a vasútállomásokon észlelt hiányosságok és a szállítási körülmények miatt.

A CFR közölte, a vasúttársaság nyolc regionális központja intézkedik az illetékességébe tartozó területeken tapasztalt gondok mielőbbi elhárítása érdekében, és fel fogja szólítani a területein működő kereskedelmi cégeket is a jelzett hibák orvoslására. Mindemellett keresik a fellebbezési lehetőségeket is.

A legtöbben egyébként a szerelvények késése és a jegyárváltozások miatt tettek panaszt.

A legsúlyosabb problémákat a Mehedinţi, a Călăraşi, a Giurgiu és a Ialomiţa megyei állomásoknál észlelték, ugyanakkor a Fehér, a Szeben és a Bihar megyei vasútállomások vannak a legjobb állapotban.

Hirdetés

Minden esetre a vasúti illetékesek részéről nem kis vállalás, hogy megoldjanak minden problémát, amit a fogyasztóvédők jeleztek.

Azok ugyanis megállapították, hogy jóformán nincs olyan állomás, ami megfelelne a követelményeknek és az igényeknek.

Úgyhogy ha rendelkezésre állna a szükséges pénz, még akkor is legalább tíz évbe telne, míg sikerülne orvosolni az áldatlan állapotokat.

Hirdetés