Jó tanács: ha éppen börtönben ülő elítélt, nem jó ötlet halállal fenyegetni az államfőt

Tényleg van, aki számára ez nem egyértelmű.

Hirdetés

Nem egészen érthető, mi járhatott annak a gyilkosság miatt tizenöt év szabadságvesztésre ítélt, büntetését a nagyenyedi börtönben töltő férfinak a fejében, aki annyira szeretett volna szabadlábra kerülni, hogy éppen az erre irányuló agresszív igyekezetével bizonyította: nagyon is jó helyen van a rács mögött.

A férfit (ő a képünkön középen látható, karpereces úriember) még 2016-ban ítélték el a 2015-ben elkövetett gyilkosság miatt, ezt követően két ízben is a börtönbüntetés megszakítását kérte, egyszer pedig a feltételes szabadlábra helyezését. Az illetékes bíróság mindhárom kérést elutasította.

Ezt követően, 2017 decemberében Klaus Iohannis államfőhöz fordult kegyelmi kérvénnyel, ám az államfő a bírákhoz hasonlóan szőrös szívűnek bizonyult, és elutasította a kérvényt, ami nem is csoda, hiszen a férfi egy mentális problémákkal küszködő nőt gyilkolt meg, miután szexuális együttlétre kényszerítette.

Nos, az 59 éves férfinak ekkor végleg eldurrant az agya.

Hirdetés

Levelet küldött az államfői hivatalnak, amelyben diszkréten csak a torka elvágásával fenyegette meg az államfőt.

Annyiban fifikás volt, hogy egy másik, szintén a nagyenyedi börtönben ülő elítélt nevében írta alá a levelet, de a hatóságok sincsenek hülyéből, és elég hamar kiderítették, hogy ki a valódi szerző.

Az eredmény: hivatalos személy elleni fenyegetés miatt a nagyenyedi törvényszék szerdán még egy évvel megfejelte az eredetileg rá kirótt tizenöt éves szabadságvesztést.

Feltételezzük, hogy senki sem csodálkozik majd, ha ezek után a börtönkrónikákban nem az intellektuális bűnözők között emlékeznek majd meg róla.

Hirdetés