Jó tanács: ha éppen börtönben ülő elítélt, nem jó ötlet halállal fenyegetni az államfőt

Tényleg van, aki számára ez nem egyértelmű.

Hirdetés

Nem egészen érthető, mi járhatott annak a gyilkosság miatt tizenöt év szabadságvesztésre ítélt, büntetését a nagyenyedi börtönben töltő férfinak a fejében, aki annyira szeretett volna szabadlábra kerülni, hogy éppen az erre irányuló agresszív igyekezetével bizonyította: nagyon is jó helyen van a rács mögött.

A férfit (ő a képünkön középen látható, karpereces úriember) még 2016-ban ítélték el a 2015-ben elkövetett gyilkosság miatt, ezt követően két ízben is a börtönbüntetés megszakítását kérte, egyszer pedig a feltételes szabadlábra helyezését. Az illetékes bíróság mindhárom kérést elutasította.

Ezt követően, 2017 decemberében Klaus Iohannis államfőhöz fordult kegyelmi kérvénnyel, ám az államfő a bírákhoz hasonlóan szőrös szívűnek bizonyult, és elutasította a kérvényt, ami nem is csoda, hiszen a férfi egy mentális problémákkal küszködő nőt gyilkolt meg, miután szexuális együttlétre kényszerítette.

Nos, az 59 éves férfinak ekkor végleg eldurrant az agya.

Levelet küldött az államfői hivatalnak, amelyben diszkréten csak a torka elvágásával fenyegette meg az államfőt.

Hirdetés

Annyiban fifikás volt, hogy egy másik, szintén a nagyenyedi börtönben ülő elítélt nevében írta alá a levelet, de a hatóságok sincsenek hülyéből, és elég hamar kiderítették, hogy ki a valódi szerző.

Az eredmény: hivatalos személy elleni fenyegetés miatt a nagyenyedi törvényszék szerdán még egy évvel megfejelte az eredetileg rá kirótt tizenöt éves szabadságvesztést.

Feltételezzük, hogy senki sem csodálkozik majd, ha ezek után a börtönkrónikákban nem az intellektuális bűnözők között emlékeznek majd meg róla.

Hirdetés