Jó a termés, Temes és Maros megyében is kábítószer-készítőkön és -árusokon ütöttek rajta

Az egyik helyszínen fegyvereket is találtak.

Hirdetés

Nagyot kaszáltak a bűnüldöző szervek, miután egy bánsági és erdélyi helyszínen is kábítószer-árusokon és -készítőkön ütöttek rajta: jókora mennyiségű hallucinogén szerre bukkantak, sőt az egyik helyszínen még fegyverek is voltak.

Az egyik rajtaütés helyszíne a Bánság fővárosa, Temesvár, ahol csütörtökön reggel egy négytagú, kábítószer-készítéssel foglalkozó banda került horogra.

A csoport tagjai vadkendert termesztettek, összesen 16 tőre bukkantak a rendőrök.

Emellett egy laboratótiumra is, amelyben hasist és kannabiszolajat gyártottak a növényekből. Ezeket Temes és Krassó-Szörény megyében terjesztették.

A házkutatás során hat kilogrammnyi vadkenderrügyet,

mintegy 30 kilogramm vágott vadkendert,

hét hasispogácsát (ezek összesen mintegy fél kilót nyomtak), valamint természetesen a hasis és az olaj készítéséhez szükséges eszközöket találtak.

Maros megyében is jó napjuk volt a rendőröknek: itt még szerdán összesen 13 házkutatást tartottak, és hét személyt állítottak elő, akik közül négyet őrizetbe is vettek.

Hirdetés

Nem is csoda, hiszen mintegy 10 kilogrammnyi vadkendert, 200 gramm hasist, 4 ecstasy-tablettát, 15 LSD-s bélyeget, valamint a a vadkender felvágására használt eszközöket, illetve precíziós mérlegeket találtak.

És ez még nem minden: két pisztolyt is találtak,

amelyek közül az egyik, egy 7,65 milliméteres igazi volt,

ehhez éles lőszert is tartottak. Emellett egy számszeríj is volt a gyanúsítottak arzenáljában.

Találtak még náluk 14 710 eurót, 9980 lejt és 100 angol fontot is.

Biztos érdekes történeteik vannak az eredetükről.

Hirdetés