Ja, vagy úgy! Colțescu úr nem rasszista, de helytelen viselkedés miatt felfüggesztették

Ráadásul a fociszezon végéig. Az UEFA ezzel a döntéssel próbálja csillapítani a jogvédelmi hisztit.

Hirdetés

Nagyjából most került pont annak a történetnek a végére, melynek a főszereplője az azóta világhírnévre szert tevő román játékvezető, Sebastian Colțescu, aki tavaly, a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkőzésén (PSG kontra Basaksehir) úgy azonosította a török csapat partvonalról hisztériázó kameruni másodedzőjét, hogy „az a fekete”.

Arról mi is beszámoltunk részletesen, hogy a játékvezetőt azonnal kikiáltották rasszistának, az UEFA etikai szakvéleménye szerint azonban erről szó sem volt. A román focit jól ismerő szakértők is azt magyarázták egyébként, hogy Colțescu egyáltalán nem akart bántani senkit, a román játékvezetők egyszerűen így kommunikálnak.

Na de a végső verdiktig mostanáig kellett várni: az UEFA úgy döntött, hogy Sebastian Colțescut helytelen viselkedés miatt mégis felfüggesztik június 30-ig (a 2020/2021-es fociszezon végéig), ráadásul sportetikai tanfolyamra is küldik Octavian Șovre partjelzővel együtt. Tehát ismételjük el még egyszer: a játékvezető most már hivatalosan sem rasszista, csak kissé túltolta.

A vitát kirobbantó Pierre Webo, a törökök kameruni másodedzője sem úszta meg, ő nem ülhet majd le a kispadra a csapata következő nemzetközi megmérettetésén.

Hirdetés