Iohannis euróbankjegyeket ragasztana a koronavírussal harcoló orvosok homlokára

Így hátha nem dezertálnak a rendszerből. Mert hogy orvosi etika és megfelelő felszerelés ide vagy oda, de a pénz beszél?

Hirdetés

Úgy tűnik, „ezek, ott fenn” kezdenek megijedni attól, hogy orvosok, asszisztensek és ápolók elkezdtek megszökdösni az egészségügyi rendszerből, és ki felmond, ki szabadságra megy, ki pedig enged az osztrákok csábításának és Ausztriába megy dolgozni.

Klaus Iohannis elnök csütörtökön bejelentette, hogy rengeteg felszereléssel látták el az egészségügyet a koronavírus elleni küzdelemben. Ja nem, ez megint a hazug Jereváni Rádió

Szóval Iohannis bejelentette: 500 eurós havi bónuszt kellene fizetni a koronavírus-fertőzötteket ellátó orvosok és ápolóknak, és fel is kérte a kormányt, hogy európai uniós forrásokból oldja meg ezt a plusz kiadást.

Az elnök „tisztességesnek” nevezte ezt a havi bónuszt és azt is elmondta, hogy Ludovic Orban kormányfő és az európai alapok minisztere megígérte: rövid időn belül „nagyon konkrét megoldásokkal” jönnek majd.

Az utóbbi napokban az ország több kórházában fordult elő, hogy orvosok és/vagy asszisztensek és ápolók felmondtak vagy szabadságra mentek, mivel nem vállalták, hogy koronavírusos betegekkel foglalkozzanak. A távozók általában a védőfelszerelés hiányával indokolták lépésüket. Arról is érkeztek hírek, hogy az osztrák hatóságok Romániából is toboroznak és szállítanak egészségügyi személyzetet Ausztriába, hogy legyen, aki ellássa az ottani fertőzötteket.

Hirdetés