Ilyen nincs: a vonat, amely kilenc órát vesztegelt, újabb három órát állt mozdonyhiba miatt

És a kisegítésére küldött mozdony is meghibásodott.

Hirdetés

Lassan az az ember érzése, hogy a Román Vasúttársaságnál (CFR) szándékosan bénáznak, hogy szaftos, szórakoztató történetekkel lássák el a nagyközönséget ezekben a világjárvány sújtotta időkben.

Mi is beszámoltunk róla, hogy szerdán a viharos időjárás okozta károk nyomán az országban számos szerelvény volt kénytelen vesztegelni, a vonatok több száz percnyi késést halmoztak fel, és egy olyan szerelvény is akadt, amely a Fekete-tenger partjáról Temesvárra tartott, de egy leszakadt felsővezeték miatt kilenc órán át kellett a nyílt pályán vesztegelnie.

A Mangaliáról a Bánság fővárosába tartó vonaton vakációról hazafelé tartó gyerekek ültek.

Miután a kilenc órányi szenvedés után sikerült kijavítani a hibákat, a vonat végül elindult. Hosszú ideig nem volt semmi gond, azonban végül ismét beütött a krach:

csütörtökön este a Mehedinţi megyei Valea Albă település állomásán ragadt, ugyanis meghibásodott a mozdony fékrendszere.

A forgatókönyv pedig a Román Vasúttársaságra jellemző módon alakult: a meghibásodott mozdony pótlására egy másik mozdonyt küldtek.

Amely azonban nem sokat segített, ugyanis az is meghibásodott.

Végül

újabb három órányi kínszenvedés után egy harmadik mozdony vontatta tovább a szerelvényt,

Hirdetés

fedélzetén számos más utas mellett a 30 elcsigázott gyerekkel, akik a vasúttársaság mérhetetlen nagylelkűsége folytán a kaland során kétszer is kaptak egy-egy csokis kiflit meg némi vizet.

Az incidens miatt amúgy igencsak inog a vasút utasszállító részlegének igazgatója, Oviciu Vizante széke, ugyanis meglehetősen arrogáns hangnemben, a felelősséget hárítva oktatta ki az újságírót, aki arról érdeklődött, mégis, hogyan fordulhat elő ilyesmi, és miért nem sikerült hamarabb elhárítani a meghibásodást.

Florin Cîţu miniszterelnök az incidens kapcsán azt mondta: nem normális, hogy ilyesmi megtörténhet, az igazgató reakciója kapcsán pedig csak annyit jegyzett meg: ha a kormánynál dolgozna, már kirúgta volna.

Amúgy a másik csütörtöki incidens nem maradt következmények nélkül: őrizetbe vették azt a mozdonyvezetőt, aki ittasan elaludt az általa vezetett tehervonat vezetőfülkéjében, amely így belerohant egy másik tehervonatba.

Hirdetés