Ilyen látványos a haladás az észak-erdélyi autópálya most épülő szakaszán a munkálatok februári kezdete óta (VIDEÓval)

Az infrastrukturális beruházások figyelemmel követésével foglalkozó egyesület videóin jól látható, hogyan zajlik az építkezés.

Hirdetés

Nem szeretnénk elkiabálni, de még mindig úgy tűnik, hogy végre van egy olyan autópálya-szakasz, amely nem a botrányok miatt kerül be a híradásokba, hanem azért, mert folyamatosan és jó ütemben halad az építkezés.

Külön öröm, hogy a magyarok által nagy számban lakott vidékeken áthaladó észak-erdélyi (hivatalos nevén A3-as) autópályáról van szó.

Annak is a Kolozsvár és Zilah között található, Magyarnádas és Magyarzsombor közötti 42 kilométeres szakaszáról, ahol februárban kezdődtek el a munkálatok, és máris látványos az előrelépés.

Itt látható, hogyan álltak akkor az építkezéssel:

És itt az, hol tartanak most:

 

Hirdetés

Egyértelmű, hogy az ütem továbbra is jó.

Olyannyira, hogy az infrastrukturális beruházások nyomon követésével foglalkozó Pro Infrastruktúra Egyesület továbbra is dicséri a kivitelező UMB céget.

Mint írják, folyamatosan növeli az építkezésen dolgozó munkások és munkagépek számát, és jelenleg az út nyomvonalának kialakításán dolgozik, illetve a megépítendő felüljárók tartóoszlopai számára ássa az alapokat.

Jelenleg csak a Kolozs megyei munkálatokra van érvényes engedély, ez egy 18 kilométeres szakasz, de nemrég a nyomvonal többi részén is lezajlottak a kisajátítások, így ott is hamarosan elkezdődhet az építés.

Az egyesület szerint már elvégezték a szükséges munka 5 százalékát, így minden esély megvan arra, hogy sikerüljön betartani az eredeti terveket, és 2023 végére elkészüljön a 42 kilométeres szakasz – ennyit épített meg az építkezést elkezdő amerikai Bechtel annó az autópályából.

Hirdetés