Illegális olasz szeméthegyeket lepleztek le Bihar megyében

Előszeretettel hozzák ide az itáliai hulladékot.

Hirdetés

Ezerrel dübörög az illegálisszemét-biznisz: két héten belül két jókora törvénytelen szemétszállítmányt is talált a környezetvédelmi őrség Bihar megyében.

A hatóság Köröskisjenőn, illetve Réven bukkant rá a jókora, olasz eredetű hulladékhalomra, amelyet hamis papírokkal hoztak be az országba, hogy aztán elégessék.

Persze törvénytelenül.

A szemetet törvénytelenül behozó cégre csillagászati összegű, 60 ezer lejes bírságot róttak ki, és persze feljelentést is tettek ellene.

A környezetvédelmi hatóság emberei folytatják a kutatást, hiszen ez már a második szállítmány volt, amelyre rábukkantak.

Múlt héten ugyancsak Kisejnő közelében már találtak egyet, amelynek a kísérő iratok szerint csak áthaladnia kellett volna az országon ahelyett, hogy lepakolják Biharban.

Hirdetés

A román hatóságok most az olasz illetékeseket is megkeresik, hogy azok legyenek szívesek anyagilag hozzájárulni a nem szívesen látott szemét hazaszállításához.

Az ügynek köze lehet ahhoz a leleplezéshez, amelyről mi is beszámoltunk, és amelynek a lényege, hogy az ország hét cementgyárába Olaszországból hoznak be törvénytelenül veszélyes hulladékot, hogy azt a gyárakban égessék el.

Bihar megyében minden bizonnyal teljesen véletlenül épp a most felfedezett szemétszállítmányok közelében, Élesden működik jókora kapacitású cementgyár.

Hirdetés