Így néz ki, amikor a koronavírus pár nap alatt lerohan egy egész egészségügyi központot

Pedig az alkalmazottak becsszó betartottak minden szabályt az igazgató szerint.

Hirdetés

A besztercei vérközpont alkalmazottai lepődtek meg a legjobban, amikor kiderült, hogy a 18 tagú munkaközösségből tizenegyen koronavírusosak lettek, így kedden lakatot kellett tenni az egészségügyi intézményre.

Már a múlt hét sem alakult túl jól: csütörtökön az egyik asszisztensről kiderült, hogy vírusos lett, pénteken egy másik kolléga is belázasodott, így aztán úgy döntöttek, hogy mindenkit letesztelnek. Ekkor derült ki, hogy elég nagy a baj: tizenegyen koronások és két teszt eredménye nem értékelhető.

A vérközpont igazgatója, Adina Beudean esküszik, hogy az összes létező járványvédelmi szabályt betartották az elmúlt időszakban, rendszeresen fertőtlenítették az intézmény minden egyes négyzetméterét, maszkot, kesztyűt viseltek, szóval a fene tudja, honnan fújta be a szél a koronavírust. Persze a főnökasszony is megfertőződött.

A vérközpontban kialakult helyzet miatt most a megyei kórházban is izgulnak, főleg azért, mert egyelőre nem lehet tudni, meddig lesz bezárva az intézmény, így mától a kolozsvári, marosvásárhelyi és nagybányai központokhoz kell fordulni, ha vérre lesz szükség, amiből amúgy mindenhol kevés van.

Hirdetés