Így kerül fel a székelyföldi Ineffable zenekar a világtérképre

A négyszeres Grammy-díjas Snarky Puppy zongoristája, Bill Laurance lesz a meghívottjuk az április 23-ai, csíkszeredai koncertjükön.

Hirdetés

Szépen rakosgatja le a mérföldköveket a csíkszeredai, madéfalvi és borszéki fiatalokból álló Ineffable zenekar. A fúziós dzsesszt játszó kvartett több hazai és magyarországi színpadon is bemutatkozott már, már két remek albumot hoztak ki – a legutóbbi lemez kapcsán itt interjúztunk velük –, közben a neves budapesti trombitás, Barabás Lőrinc is meghívta őket közös zenélésre.

Már ez sem kis teljesítmény a húszas éveik elején járó muzsikusoktól, na de érkezik a következő nagy dobás is: április 23-án a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában egy világhírű dzsessz-zongoristával lépnek színpadra.

Bill Laurance neve ismerősen csenghet azok fülében, akik figyelemmel kísérik a kortárs dzsessz világát: a négyszeres Grammy-díjas Snarky Puppy egyik alapítójáról van szó, aki kétségkívül sztárnak számít a szcénán. Bodó Istvántól, a zenekar menedzserétől tudjuk, hogy egy olyan előadóról van szó, akire a zenekar tagjai is felnéznek.

Hirdetés

„Nem kis dolog az, hogy Bill Laurance kottákat kért a zenekartól, hogy a londoni stúdiójában gyakorolhassa azokat a szerzeményeket, melyeket ezek a székelyföldi fiatalok egy madéfalvi házban írtak” – mondja Bodó.

Nincs mit ragozni, remek koncert van készülőben, melyre itt lehet jegyet váltani.

Hirdetés