Igaz, hogy nem koronavírusos egy szatmári férfi, de a családja akkor sem akarja visszafogadni

Hirdetés

A jelek szerint a koronavírus miatti világhisztéria olyannyira megfertőzte mára tájainkat is, hogy a fertőzés gyanúja akkor is bélyegként ég rá valakire, ha kiderül, hogy valójában nem kapta el az új kórokozót.

Most például alaposan megkeserítette egy szatmári férfi, illetve az orvosai életét a koronavírus, ami nincs is.

A 40 éves férfi néhány hétig Olaszországban dolgozott egy kínai vendéglő konyháján. A kínai tulajok nemrég tértek vissza Kínából. A férfi ugyan nem találkozott velük, de miután hazatért Szatmár megyébe, felső légúti problémákra kezdett panaszkodni, és a biztonság kedvéért Szatmárnémetiben kórházba ment.

Ott hosszas vizsgálatok után megállapították, hogy nincs szó koronavírusról, sőt még influenzáról sem, ezért hazatérhet.

Haza is vitték mentővel szombaton éjjel arra a településre, ahol egy ismerősénél lakik a helyi roma közösségben, azonban ekkor ütött be a krach.

Hirdetés

A házigazdának ugyanis esze ágában sem volt visszafogadni, sőt néhány helybeli is utcára vonult, hogy jelezze: a legkevésbé sem látják szívesen a koronavírussal nem, annak gyanújával viszont megfertőződött férfit.

A patthelyzetet csak egyféleképpen lehetett feloldani: mentővel visszaszállították a férfit a kórházba.

A kérdés az, hogy egy idő után elhiszik, hogy tényleg nem fertőzött, vagy örök időre kirekesztik, amiért volt képe majdnem megfertőződni a koronavírussal?

Hirdetés