Hurrá, létrejött a Román Kommunista Maoista Párt

Nem tudtuk, mi hiányzik a politikai palettáról: egy milliók haláláért felelős ideológia éltetése egy milliók haláláért felelős kínai tömeggyilkos irányvonalán keresztül.

Hirdetés

Találtunk egy egészen friss, két napja készült videót, amelyen egy fiatalember harcias, forradalmi hevülettel bejelenti, hogy végre létrejött a Román Kommunista Maoista Párt.

Mutatjuk a videót, utána tartsunk egy kis hatásszünetet.

Nos, ha Ön kicsit megnyugodott, miután üdvrivalgásban tört ki és örömében ugrált a várva várt hírt olvasván, folytatjuk.

A mereven néző fiatalember panaszos árnyalattal a hangjában elmondja, hogy a Román Kommunista Maoista Pártnak azért kellett létrejönnie (történelmi szükségszerűség, ugye), mivel a Román Kommunista Párt főtitkára, Radu Florin, súlyos visszaélések közepette július 31-én kirúgta az alakulatból a videón szereplő fiatalembert és társait, mégpedig ultrabaloldaliság miatt. Vagyis a srácok túltolták a kommunizmust és határozottan ragaszkodnak a marxista-leninista-maoista vonalhoz, de elutasítják a puhány ceauşizmust, amely leért az igazi útról.

Ezért úgy döntöttek, hogy Marx, Engels, Lenin, Sztálin és Gonzalo elvtársak „dicsőséges irányát” követik és felépítik és felkészítik a munkásosztály pártját a kapitalista rendszer elleni végső harcra, hogy végre-valahára elérkezzen már az évtizedek óta vágyott proletárdiktatúra.

Hirdetés

Mi reméljük, hogy erre nem kerül sor.

Nem biztos, hogy a srácoknak sikerül hivatalosan is bejegyeztetni a pártjukat (bár a Romániában hivatalosan létező 218 politikai párt között van bőven a maoista kommunistákéhoz hasonlóan értelmes kezdeményezés), de a fiatalember ökölrázogatós pózaiból úgy ítéljük, még egy ideig ellesznek a maoistásdival, addig se drogoznak, vagy valami.

Romániában egyébként két kommunista párt is létezik, a Kommunisták Pártja és a Román Kommunista Párt – 21. század, mindkettőt 2016-ban jegyezték be

Hirdetés