Hoppá: még a végén kiderül, hogy egyetlen hivatalnok hibájából zárolták a Blue Air számláit

A több ezer utas programját felborító ügy annyira bűzlik, hogy a miniszterelnök azonnali vizsgálatot rendelt el a Környezetvédelmi Alapnál.

Hirdetés

Bődületes nagy kanyart vehet a Blue Air-botrány, miután felmerült a gyanú, hogy a légitársaság számláit jogtalanul zárolta a Környezetvédelmi Alap (AFM). Ezt Nicolae Ciucă miniszterelnök jelentette be, mi több, a történet annyira bűzlik, hogy

a kormány ellenőrző testülete már vizsgálatot is indított az ügyben.

Mint ismeretes, a súlyos anyagi gondokkal küzdő Blue Air szeptember elején úgy döntött, október 10-ig felfüggeszti az összes romániai repülőjáratát, miután a Környezetvédelmi Alap zárolta repülőtársaság bankszámláit a szén-dioxid-adó befizetésének elmulasztása miatt (28 millió lejes tartozásról van szó).

Na de öveket becsatolni, most jön a hajmeresztő rész:

kormányzati források szerint a Környezetvédelmi Alap nem kellett volna megtennie ezt a lépést, amelyről intézmény egyik hivatalnoka döntött. Igen, egy szál hivatalnok! Az Agerpres – szintén kormányzati forrásokra hivatkozva – azt írja, Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter még csak nem is tudott erről a döntésről.

Az AFM nem kapott választ a Blue Airtől a fizetési felszólításokra, ezért úgy látták jónak, ha zárolják a számláit. A történetről korábban itt és itt írtunk részletesen.

Hirdetés