Holtan találtak egy kétéves kislányt Hargita megyében

A gyermek testén ütésnyomokat észleltek.

Hirdetés

FRISSÍTÉS
A Hargita megyei rendőrség tájékoztatása szerint a kislány testén látható ütésnyomoknak nincs közük a halál beálltához. A boncolás során kiderült, hogy a kislány halála nem erőszakos volt. Az ügyben a csíkszeredai ügyészség bűnvédi eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

Az eddigi hírek alapján a tények a következők: szombat délután történt, hogy a szülők, látván, hogy gyermekük nem ébred fel álmából, riasztották a kászonaltízi mentőszolgálatot. A helyszínre érkező mentősök megállapították a halál beálltát, viszont, tekintettel arra, hogy a kislány testén ütésnyomokat észleltek, bejelentették az esetet a Hargita megyei rendőrkapitányságon.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője azt nyilatkozta, hogy amikor a segélyhívás befutott, a szülők azt mondták, gyermekük öntudatlan állapotban van. A helyszínre érkező mentősök viszont már csak a halál tényét tudták megállapítani. A kislány édesanyja azt állította, hogy délután lefektette a gyermeket, de felébreszteni már nem tudta. Figyelemre méltó, hogy a gyermek arcán és combján ütésnyomokat találtak, amit az anya azzal magyarázott, hogy az utóbbi időben a gyermek többször elesett.

Kászonaltíz polgármestere, András Zoltán viszont arról számolt be, hogy a roma nemzetiségű kislány már két-három órája halott volt, amikor a mentősök a helyszínre érkeztek. Az anya azt állította, hogy születéskor szívproblémát állapítottak meg az orvosok a gyermek esetében. A helyi ápolónő azonban nem tud a szívbetegségről, a család rég nem volt orvosi viziten.

A rendőrség jelenleg is vizsgállja az eset körülményeit. A boncoláskor minden bizonnyal kiderül, mi okozta a kislány halálát.

Hirdetés