Hétfőn orgonaszóra osztják az oltást és az áldást a brassói Fekete templomban

Ez lesz az első alkalom Romániában, amikor templomban nyitnak ideiglenes oltópontot. Lám, az ortodoxok nem kapálóztak a lehetőségért.

Hirdetés

Isten segedelmével a brassói Fekete templom lesz az első templom az országban, ahol ideiglenes oltópontot nyitnak. Hétfőn 10 és 19 óra között felekezettől függetlenül várják az oltakozni vágyó híveket, akik cserébe ingyen tekinthetik meg az európai gótika legkeletebbre fekvő alkotásaként számon tartott híres templomot. A város templomainak különböző felekezetű kántorainak, és a helyi Transilvania Egyetem zeneművészeti karán tanuló diákoknak köszönhetően ráadásul egész nap szólni fog az orgonamuzsika, az oltakozók így ingyen orgonakoncerteket is hallgathatnak.

Mint tudjuk, a kormánynak mindeddig nem sikerült rávennie az ortodox egyházat, hogy egyértelmű üzenetekkel buzdítsa oltásra a híveit, sőt, a hírhedt rebellis konstancai ortodox érsek, Teodosie burkoltan egyenesen oltásellenességre buzdítja az embereket, és ezért még csak büntetést sem kap.

Szerencsére a brassói szász evangélikus templom – a helyi polgármesteri hivatallal és a közegészségügyi igazgatósággal karöltve – most megmenti a hazai egyházak becsületét.

A hétfői lesz egyébként a kilencedeik oltásmaraton, amit Brassóban szerveznek, az érdeklődők a Pfizer és a Johnson&Johnson oltóanyagai közül választhatnak.

Hirdetés