Hat nap alatt 6000 romániai rendelte meg a Dacia villanyautóját, de kérdéses, mikor kapják meg

A cégvezetés azt mondja, előbb vagy utóbb. De az biztos.

Hirdetés

Március 20-ától kezdve lehetett előrendelni a Dacia Spring nevű modelljét, amely a francia–román márka első elektromos modellje, és amelyet a szaklapok Európa legolcsóbb villanyautójaként emlegetnek. Mivel a nép villanyautójának szánták, nem meglepő, hogy nagy volt körülötte eddig is az érdeklődés.

Egyelőre a valamivel drágább Comfort Plus verziót lehetett megrendelni, amely áfával együtt 18 100 eurótól érhető el (a Rabla program keretében akár mát 9500 eurótól), de hamarosan a valamivel szerényebb Comfort változat is elérhető lesz 16 800 eurós alapáron. A józan ész persze felteszi a kérdést, hogy mitől olcsó ennyi pénzért egy négyszemélyes, kis (3,73 méteres) autó, de ne felejtsük el, hogy elektromos modellről van szó.

A modellt Romániában, Franciaországban, Olaszországban és Németországban egyszerre tették elérhetővé, de nyilván nem hozzánk szállítják le először.

Az autót ráadásul Kínában rakják össze (mert mit nem Kínában raknak össze?), Mihai Bordeanu, a Dacia főigazgatója szerint pedig a járvány is bizonytalanná tette a dolgokat, így a szerencsésebb megrendelők szeptembertől, a többiek csak 2022 első hónapjaitól markolhatják meg új autójuk kormánykerekét.

A hivatalos leírások szerint egyébként egyetlen töltéssel városon belül 305, „vegyes” terepen pedig 225 kilométeres az autó hatótávja, ám valós terepen, valós forgalomban valószínűleg valahol 120 és 180 kilométer között lesz ez a táv.

Hirdetés

Alább egy részletes elemzést is megnézhet a modellről:

Hirdetés