Hat hónapig kellett volna kitartania, hat órát sem bírt ki a friss aszfalt az egyik erdélyi útszakaszon

Hihetetlen mértékű professzionalizmussal terítették le. És persze jó pénzért.

Hirdetés

Újabb, maranadó alkotást adtak ki a kezükből a legendás tehetségű romániai útépítő mesterek – már nem abban az értelemben, hogy a megépített út maradandó, mert az egy napig sem bírta, de az új mű tovább öregbíti a hírnevüket.

Az eset a Szeben megyei Nagyludas és Nagyapold közötti, 106G jelű megyei úton történt, ahol a megyei közút- és hídkarbantartó cég végeztetett javítási munkálatokat.

Amelyek során a feladat az volt, hogy a téli időszakban keletkezett gödröket kátyúzásos módszerrel tömjék be.

A munkát el is végezték, és már az is jelzi, hogy csupán időleges megoldásról van szó, hogy csupán hat hónapos garanciát vállaltak rá.

Csakhogy az aszfalt még ennyit sem tartott. Sőt még hat hetet vagy hat napot se:

miután délelőtt elvégezték a munkát, már órákkal később jókora darabokban fordult ki a frissen leterített aszfalt a kátyúkból.

A környékbeli autósok elmondása szerint ez minden évben így zajlik, folyton javítani kell az utat, és már a kátyúk miatt időnként megrongálódó autók javítási költségeit is beszámítják az utazás költségeibe.

A megyei közútkarbantartó igazgatója, Mihai Lisan sem tehetett mást: elismerte, hogy beosztottai kontármunkát végeztek. Konkrétan

még arra sem vették a fáradságot, hogy a régi aszfaltrétegről elsöpörjék a port és a homokot,

Hirdetés

hanem egyenesen arra öntötték az új aszfaltot. Az eredmény: sikerült elpocsékolni egy csomó aszfaltot, hiszen már órák múlva ismét ugyanolyan állapotban volt az út, mint előtte.

Az igazgató elmondta, személyesen ellenőrizte a terepet, és utasítást adott arra, hogy ismét végezzék el a javítási munkálatokat – ezúttal valamivel szakszerűbben, ha lehet.

A megye vezetői szerint az utat teljes egészében felújítják majd az Anghel Saligny-program keretében, addig azonban a megyei közútkelezőre hárul a feladat, hogy kijavítsa az úthibákat.

A csodás minőségű „útjavítás” négyzetméterenként 68 lejbe került.

Hirdetés