Ha nem vegyszerrel, akkor ultraibolya lámpával teszik tönkre a diákok egészségét az iskolában

Brassóban sikerült megint nagyot alkotni.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban botrány botrány ért, miután vitatott eredetű vegyszerekkel, törvénytelenül végzett kártevőirtások után Temesváron egy társasházban egy anya és két gyermeke életét vesztette, Aradon és számos más helyszínen pedig iskolákban lettek rosszul a gyerekek.

Egy brassói iskolában azonban a jelek szerint úgy gondolták, ez már lejárt lemez, és az idejét múlt technológia helyett ultraibolya lámpával estek neki a gyerekek testi épségének.

Az iskola vezetőségét a szülők értesítették, hogy valami probléma van, miután mintegy húsz diák tanítás után otthon arra panaszkodott, hogy szúr, fáj a szeme.

A 11-es számú iskola igazgatónője aztán el is rendelte a vizsgálatot, és meg is találták a bűnöst: egy UV-lámpát.

Mint kiderült, az influenza terjedésének megelőzésére beszerzett lámpákat éjszakára szokták bedugni az osztálytermekben a konnektorokba, hogy fertőtlenítsék a helyiségeket, egy osztályban azonban elfelejtették kikapcsolni tanítás előtt.

Az igazgatónő szerint a diákok egy órán keresztül voltak kitéve az ultraibolya-sugaraknak.

Hirdetés

Megvan a felelős is: a takarítónő, az ő feladata ugyanis az, hogy tanítás után bekapcsolja, órák előtt pedig kikapcsolja a lámpákat.

A gyerekeket megvizsgálták, de senkit sem utaltak kórházba. Ugyanakkor pihenést javasoltak nekik.

A megyei Egészségügyi Igazgatóság is vizsgálatot indított az ügyben.

Az illetékeseknek meg végre nem ártana lépniük, mert az azért mégiscsak túlzás, hogy az utóbbi időben az iskola vált az egyik legfőbb veszélyforrássá a diákokra.

Hirdetés