Fotó forrása: Radio Cluj

„Ha nem hagyod abba a sírást, hívok egy bácsit, hogy megfojtson!”

Állítólag ezt mondta a szatmári sürgősségi kórház egyik gyermekorvosa egy kétéves zokogó kislánynak.

Hirdetés

Úgy tűnik, egészségügyi botrányokkal búcsúzik az óesztendő Romániában. Nem elég, hogy karácsony előtt pár nappal egy 66 éves nő a műtőasztalon, sebészeti beavatkozás közben lángra lobbant a bukaresti Floreasca kórházban, most Szatmárnémetiben is cirkusz van, miután egy anyuka hajmeresztő esetről számolt be a Facebookon.

Azt írja, hogy hétfőre virradóan kétéves kislányával a Szatmár megyei kórház sürgősségi osztályán kötött ki, miután a gyermek belázasodott, hányt, hasmenése és hidegrázása volt. Az ügyeletes orvost annyira idegesítette a kislány sírása, hogy azt mondta neki, ha nem hagyja abba, akkor hív egy bácsit, hogy megfojtsa vagy ad neki még egy injekciót.

A nő azt állítja, nem először ütött meg hasonló hangnemet a doktornő, de ezúttal nem hagyja annyiban a történteket. Panaszt tett ellene az egészségügyi minisztériumnál, értesítette a sajtót és ügyvédet is fogadott, mert meggyőződése, hogy egy ilyen embernek nem lenne szabad gyerekekkel foglalkoznia.

A Szatmár megyei kórház belső eljárást indított annak kiderítésére, hogy mi is történt pontosan, az orvos viszont tagadja, hogy ilyesmit mondott volna a gyermeknek.

Ez pedig azt jelenti, hogy valószínűleg hosszas pereskedéssel fognak az ügy végére járni.

Hirdetés