Ha kínai mintára szájmaszkkal védekezne az influenza ellen, akkor van egy rossz hírünk

Nagy keletje lett. Túlságosan nagy.

Hirdetés

Talán meglepő, de a kínai koronavírus megjelenése, illetve az influenzajárvány kihirdetése nyomán nem a lázcsillapító vagy a C-vitamin vált hiánycikké a romániai gyógyszertárakban, hanem egy egészen banális segédeszköz: a szájmaszk.

Bizonyára mindenki számára ismerősek azok a képek, amelyek szmogos ázsiai nagyvárosok zsúfolt utcáin készültek, és amelyeken az emberek többsége szájmaszkkal védekezik a szmog és a fertőzések ellen.

A divat a jelek szerint már hozzánk is begyűrűzött – olyannyira, hogy jelenleg a patikusok többsége csak tanácstalanul széttárja a kezét, ha valaki szájmaszk iránt érdeklődik, mivel kifogytak a készletek.

Sőt azok sem járnak jobban, akik interneten rendelnének az egyébként egyszer használatos eszközből, amely amellett, hogy a viselő megfertőződésének esélyét csökkentheti, egyben azt is megakadályozza, hogy ő terjessze a vírusokat, ha éppen köhög vagy tüsszent.

A forgalmazók ugyanis a jelentősen megnövekedett kereslet miatt az online vásárlókat sem tudják kiszolgálni.

Hirdetés

Az ok: a kínai koronavírus miatt elsősorban a hatalmas ázsiai országban nőtt meg a kereslet, és szétkapkodták a készleteket.

Találják ki, hogy egyébként melyik országból szokta a forgalmazó a szájmaszkokat beszerezni.

Hát persze, hogy Kínából.

Hirdetés