Ha egy vezető politikus szemüvege leesik a földre, hívnak valakit, hogy felvegye neki (VIDEÓval)

Az eset Dan Barna szemüvegével történt meg a parlamentben.

Hirdetés

Nehéz a földi halandónak átlátni, a politikusokon kívül milyen alkalmazottai vannak a parlamentnek, de a jelek szerint van olyan is, aki a lehulló szemüvegeket szedi fel, nehogy szegény elöljárónak le kelljen hajolnia.

A visszatetsző kis jelenetet a Digi24 szúrta ki. Kedden Florin Cîțu miniszterelnök épp a költségvetést és a bizonyítványát magyarázta a képviselőház előtt, a jeles eseményen pedig a legnagyobb ellenzéki párt, a PSD elnöke, Marcel Ciolacu is felszólalt.

Eközben a miniszterelnök, és az egyik miniszterelnök-helyettes, Dan Barna a helyükön ültek. Az USR–PLUS társelnöke, miközben az ellenzéki vezért hallgatta, játszadozott a szemüvegével, ám egy adott ponton Newton szólt a gravitációnak, a szemüveg pedig a földre pottyant.

A miniszterelnök tanácsadója erre gyorsan odaintett egy parlamenti alkalmazottat, Dan Barna hanyagul a földre mutatott, a fószer pedig szolgálatkészen felvette a szemüvegét, és az asztalára helyezte.

Hirdetés

Az eset miatt a miniszterelnök-helyettest rengetegen kritizálták a közösségi médiában a pökhendisége miatt.

Barna persze később azzal védekezett, hogy nagyon banális az egész történet, és hogy nem akart ő ugratni senkit, azt tervezte, hogy majd az ülés végén ő maga fogja felvenni a lepottyant szemüveget. Ám a mellette ülő hölgy észrevette a balesetet, és már hívta is a képviselőházi alkalmazott, aki készségesen felvette a szemüveget, és akinek Barna állítólag meg is köszönte a gesztust.

Hirdetés