Ha az oltási kampány egy repülőgép, akkor a romániai oltási repülő épp most zuhan le

Mélyrepülésben van ugyanis az első dózist igénylők száma. Szerdától viszont a 12 év fölöttiek is jogosultak az oltásra.

Hirdetés

Május 15-ikén még 51 938 ember kapta meg az első dózist, 67 083 pedig az emlékeztetőoltást valamelyik vakcinából, az elmúlt nap során viszont már mindössze 16 711 első, és 36 057 második körös versenyzőnk volt.

Az elmúlt két hétben a csökkenés egyenletes volt, ami szépen megmutatja, hogy kezdenek elfogyni az oltáspártiak, a többiek nagy része ugyancsak vonakodik a szuritól, a megrögzött oltásellenes kemény magot pedig szinte képtelenség meggyőzni arról, hogy a védőoltásokat nem azért fejlesztették ki, hogy „Bílgéc” csipet rakhasson a marosmocsoládi Horváth Terike nénibe.

Az oltáskampány koordinátorai ugyanakkor kedden, a gyermeknapon jelentette be a RO Vaccinare Facebook-oldalon, hogy holnaptól (május 2., szerda) a 12 évnél idősebb kiskorúak is jogosultak az oltásra.

Az Európai Gyógyszerügynökség néhány nappal ezelőtt engedélyezte a Pfizer-BioNTech-vakcina alkalmazását a 12–15 évesek körében, Románia pedig nem sokat késlekedett.

Hirdetés

Mára az oltási platformot is úgy optimalizálták, hogy a szülők igény esetén regisztrálni tudják a csemetéjüket.

Mint ismeretes a 16–18 éves korosztály számára már korábban zöld utat adtak az oltakozásra – igaz eddig ők sem valami lelkesek.

Valószínűleg a fiatalabb korosztály sem fogja elözönleni az oltópontokat.

Hirdetés