Ha a Himalája nem is látszik Kolozsvár főteréről, a karantén alatt csinos fűtakaró nőtt oda

Elégedettek lehetnek a természetkedvelők. Ilyen zöld még nem volt a kincses város központi tere, mióta kövesítették.

Hirdetés

Járvány van, kijárási tilalom van, üresen konganak az utcák, terek (még pár napig minimum), egymást követték a településeket kísértetvárosként bemutató fotóriportok. És persze lelkendezés is van, hogy visszatértek a medúzák, a delfinek, a mamutok, a szarvasok, a mindenféle vadállatok az ember által elhódított terekbe. Kolozsvárott azért nem tapasztaltuk, hogy medvék, cetek és egyéb lények korzóznának a városban (vagyis de, csak kicsit rásegítettünk), viszont azt nagyon is, hogy a Főtéren kinőtt a fű a kő közül. Tessék csak nézni:

Háttérben a felújítás alatt álló Bánffy-palota, előtérben a Természet, amely utat tört magának. Persze, mert több mint két hónapja nem volt koslatás, koncert, vásár, csak csend, nyugalom, napfény és eső.

Háttérben a New York szálló, előtérben… nem is tudjuk, micsoda. Nem fű, az biztos. De nagyon szép. Oh természet, oh dicső természet! Mely nyelv merne versenyezni véled?

Hirdetés

És egy utolsó zöld kép a főtérről. Jól tessék megnézni, mert hamarosan, ha újraindul az élet a városközpontban, visszaszürkül minden. Ja, virágot is kerestünk, de a pitypang sajna nem nyílt ki a kockakövek közt. Még, tesszük hozzá, hogy a reménnyel se bánjunk mostohán.

Hirdetés