Ha a Himalája nem is látszik Kolozsvár főteréről, a karantén alatt csinos fűtakaró nőtt oda

Elégedettek lehetnek a természetkedvelők. Ilyen zöld még nem volt a kincses város központi tere, mióta kövesítették.

Hirdetés

Járvány van, kijárási tilalom van, üresen konganak az utcák, terek (még pár napig minimum), egymást követték a településeket kísértetvárosként bemutató fotóriportok. És persze lelkendezés is van, hogy visszatértek a medúzák, a delfinek, a mamutok, a szarvasok, a mindenféle vadállatok az ember által elhódított terekbe. Kolozsvárott azért nem tapasztaltuk, hogy medvék, cetek és egyéb lények korzóznának a városban (vagyis de, csak kicsit rásegítettünk), viszont azt nagyon is, hogy a Főtéren kinőtt a fű a kő közül. Tessék csak nézni:

Háttérben a felújítás alatt álló Bánffy-palota, előtérben a Természet, amely utat tört magának. Persze, mert több mint két hónapja nem volt koslatás, koncert, vásár, csak csend, nyugalom, napfény és eső.

Hirdetés

Háttérben a New York szálló, előtérben… nem is tudjuk, micsoda. Nem fű, az biztos. De nagyon szép. Oh természet, oh dicső természet! Mely nyelv merne versenyezni véled?

És egy utolsó zöld kép a főtérről. Jól tessék megnézni, mert hamarosan, ha újraindul az élet a városközpontban, visszaszürkül minden. Ja, virágot is kerestünk, de a pitypang sajna nem nyílt ki a kockakövek közt. Még, tesszük hozzá, hogy a reménnyel se bánjunk mostohán.

Hirdetés