George Simion AUR-vezérre lecsapott az ügyészség, épp a választások előtt…

… olyan polgármesterjelölt is van, aki mintha egy maffiafilmből lépett volna ki… és a kampányhajrá utolsó száz méterén egyre bunkóbban viselkednek egyes politikusok.

Hirdetés

George Simion AUR-vezérre lecsapott az ügyészség, épp a választások előtt

Az ilyen bombák hogy, hogy nem, mindig a választások előtt szoktak felrobbanni. Ennek a bombának a gyújtózsinórja látszólag nem kapcsolódik közvetlenül George Simion AUR-vezérhez. Az történt, hogy Diana Șoșoacă SOS Romániás főnéni férje, Silvestru Șoșoacă szakított a kedves felesége pártjával (de még a válókeresetet is beadta), miután a trikolór amazon kirúgta őt a párt vezetőségéből.

Aztán pedig függetlenként indult az EU-parlamenti választásokon. Igen ám, de szerdán bekopogtak hozzá az ügyészek és megkérték, ugyan fáradjon már be a hivatalba, ugyanis felmerült a gyanú, hogy meghamisította a jelöltségét támogató aláíráslistákat.

Na és itt kerül a képbe a vérnackó AUR-vezér. Ügyészségi források szerint Simion mester áprilisban felszólította több alárendeltjét, hogy szerkáljanak már pár ezer aláírást Șoșoacă úrnak. Az ukáznak megfelelően április 9-én több mint 50 ember gyűlt össze az AUR székházában, és reggelig hamisították az aláíráslistákat, hogy összegyűljön a jelöléshez szükséges 100 000 autogram. Șoșoacă úr köszönte szépen, leadta a dossziét, amit a központi választási bizottság április 11-én el is fogadott. No, és most ezt az ügyet vizsgálják az ügyészek.

Simion mester természetesen azonnal reagált a dologra. Saját honlapján közölt bejegyzésében értelemszerűen arra tereli az olvasó figyelmét, hogy ő nem akart lepaktálni „párhuzamos állammal”, ezért most az lecsap rá, az áldozatra. Idézünk:

„Be akarjátok tiltani az AUR-t? Bilincsbe akartok engem verni? Akkor át kell hágnotok a románok vasárnapi szavazatain. Gyertek csak, nyomorultak!”

Olyan polgármesterjelölt is van, aki mintha egy maffiafilmből lépett volna ki

Időnként előfordul, hogy a különböző választásokon induló jelöltek közt igazi fura pókok is felbukkannak. Ilyen például Horațiu Potra úr is. Aki Medgyes polgármesteri foteljéért száll ringbe.

Az úriember vagyonnyilatkozatából az derül ki, hogy összesen 68 telek tulajdonosa (Kolozs és Szeben megyei telkekről van szó, amelyeket 2002 és 2023 között vásárolt a jóember, egy részük beépíthető, más részük termőföld és erdő), aztán van neki 28 ingatlanja (lakóépületek, a legnagyobb 832 négyzetméteres, illetve üzlethelyiségek). Érdekes módon autója kevés van, csak kettő, azok se űrhajók: egy 2016-os Mercán meg egy Volkswagen. Viszont van neki 10 kilónyi aranyrúdja (egy év alatt tett rá szert, amilyen ügyes), amelynek értéke 3,58 millió lej. Meg van neki vagy 14 számlája, betétje, amelyek nyilván nem üresek, sőt. Továbbá összesen hét céget vezet, illetve adminisztrál.

Potra úr a Hazafiak Pártja medgyesi fiókjának elnöke, ekként pályázik a polgármesteri székért.

Na de hogyan szerezte a vagyonát az 54 éves medgyesi honpolgár? Karrierjét a Francia Idegenlégióban kezdte. Szóval, kemény legény. Miután bezupált, hosszú évekig testőrként és kiképző-oktatóként dolgozott különböző afrikai és ázsiai országokban. A leghíresebb melója az volt, amikor a biztonsági szolgálat vezetőjeként dolgozott a román származású ausztráliai üzletember, Frank Timiș bányái körül. De a hírhedt orosz Wagner-csoporttal is hírbe hozták egyes források.

2020-ban pedig olyan üzenetet írt a Romgaz vállalat akkori igazgatójának, amilyeneket a maffiafilmekben szoktak. Az üzenet lényege, hogy tesó, ha nem ügyelsz, elmegyünk hozzád, és azt biza nem fogod szeretni. Emiatt Potra urat a törvény elé állították, ám a gázigazgató váratlanul visszavonta a feljelentést, így Potra úr megúszta az ügyet.

Nos, ez az ember indul Medgyes polgármesteri posztjáért. Ha nyer, akkor ott rend lesz, az hétszentség!

A kampányhajrá utolsó száz méterén egyre bunkóbban viselkednek egyes politikusok

Hirdetés

Kollégánk megírta: a politika, a kampány szép lassan kivetkőztet bennünket emberi mivoltunkból. De nem csak minket, halandó szavazópolgárokat, a politikusokat is. Ők is emberek, szegény fejük.

Az alábbi hajmeresztő sztori Olt megye székhelyén, Slatinán történt. Csak feltételezzük, hogyy valamiféle kampányakció során találkozott a két városi pártos tábor, a PSD meg a PNL, egy parkban. Jó sok kiskorú is jelen volt (a kiskorúak kampánycélra való felhasználását tiltja a törvény), persze, az is lehet, hogy csak úgy arra sétáltak.

Na, és a két párt fejesei gyakorlatilag egymásnak estek (szájjal meg gesztusokkal), mint a kakasok. A PNL polgijelöltje afféle helyszíni vitára hívta hívta a kurrens PSD-s polgit, hogy magyarázza már meg a gyerekeknek, miért nem csinált semmit a városért az elmúlt nyolc év alatt. Közben a PNL szurkolói azt ordítozták, hogy ne féljetek, elbukik a PSD. A PSD-s polgi nem vette a lapot, viszont a megyei tanács PSD-s elnöke igen. Odament a PNL-s jelölthöz, a képébe tolta a képét és nemes egyszerűséggel közölte, hogy a PNL-s fogyatékos. Erre már a PSD-s polginak is megjött a bátorsága és a háttérből arra buzdította az ott levőket, kiabálják, hogy Muie! Vagyis szopik a PNL-s. (Az ott levők többsége kiskorú volt, tisztán látszik a videón.)

Erre viszont ismét felharsant a PNL-s kórus, hogy bukik a PSD. És ekkor a megyei tanácselnök cérnája tovább szakadt, ugyanis elkezdte mondogatni a PNL-snek, hogy Szopsz faszt, szopsz faszt, szopsz faszt… aztán a középső ujját is felmutatta, úgy készített szelfit.

Csak szólunk: ezek az urak vezető megyei politikusok. Jó (és bölcs) voksolást kívánunk vasárnap!

 

 

Hirdetés