Fotó forrása: a tion.ro archívuma

Fürdőruhát és strandpapucsot lophatott, majd verekedett az USR egyik politikusa

Most biztosan azt hiszi a tisztelt olvasó, hogy ez egy vicc. De nem az.

Hirdetés

Többször is elolvastuk ezt a hírt a Mediafax hírügynökségen és az egyik temesvári hírportálon, annyira hihetetlennek tűnt, hogy ilyesmi előfordulhat. Márpedig nagyon úgy tűnik, ez tényleg megtörtént, és nem a Times New Roman agyszüleménye az eset.

A Temes megyei Gavosdián (régebbi nevén Krassókövesd, románul Găvojdia) történt, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) helyi vezetőjét, Ramona Dzitacot azzal gyanúsították meg, hogy ellopott egy strandpapucsot és egy fürdőruhát egy leánybúcsún. Úgy bukott le, hogy feltöltött magáról egy fotót a Facebookra, melyen az eltűnt holmiban pózolt. A képet felfedezte a megkárosított nő is, aki találkozót kért Ramonatól, hogy tisztázzák az esetet. Lugoson találkoztak, de nem sült jól el a találka. Amikor a lopással vádolt hölgy észrevette, hogy vádlója barátnője titokban videófelvételt készít a beszélgetésükről, nekiesett és ütlegelni kezdte. A barátnő elmondása szerint addig verte a fejét az aszfaltba, amíg be nem tört a feje, időközben kétszer is elájult. A helyszínre a rohammentősök és a rendőrök is kiérkeztek.

Dzitac azt állította, hogy nem lopta el a fürdőruhát és a papucsot, de a konfliktus rendezése érdekében hajlandó lett volna megajándékozni ezekkel az őt megvádoló nőt. Azt beismerte, hogy elvesztette a türelmét amikor meglátta, hogy videófelvétel készül, ezért felpofozta és összekarmolta a barátnőt, akinek a szemüvege is eltört. Az áldozat feljelentést tett a rendőrségen ellene.

Csütörtök este a USR Temes megyei szervezete napirendre tűzte az esetet, Dzitac pedig úgy döntött, hogy benyújtja lemondását.

Nem ez az első eset, amikor Ramona Dzitac verekedésbe keveredett. Korábban a Népi Mozgalom Pártja (PMP) tagjaként több hasonló ügye is volt. Úgy látszik, ez nem volt gátló tényező abban, hogy átigazoljon az USR-hez.

Hirdetés