Francia autópályákon menet közben rabolva ki kamionokat öregbítette a románok hírnevét egy banda

Nem voltak szívbajosak, annyi szent.

Hirdetés

Meg kell hagyni, nem kicsit merészek annak a román bűnbandának a tagjai, amely az elmúlt években a Franciaországban dolgozó teherautó-sofőröket, illetve szállítmányozási cégeket boldogította.

A módszerük akciófilmbe illő: először is kipécézték a potenciálisan értékes rakományt szállító kamionokat.

Ezt követően nagy teljesítményű, napfénytetővel rendelkező autókkal a nyomukba eredtek, majd amikor kellő közelségbe értek, jött a hollywoodi koreográfia.

Miközben a sofőr szorosan a kamion mögött haladt, társa a napfénytetőn keresztül kimászott, majd a jármű tetején egyensúlyozva elsétált a teherautó utánfutójáig.

Ekkor kivágta az utánfutó ponyváját, majd átmászott a teherautóra, és elkezdte kidobálni a kiszemelt javakat. Azokat aztán a banda további tagjai szedték össze, és rakodták fel a saját járműveikre.

A banda jórészt kozmetikumokat, számítástechnikai eszközöket és elektronikai cikkeket lopott, vagyis olyan cuccokat, amelyeken jó pénzért túl lehetett adni.

A 2018 májusa és 2019 augusztusa között végrehajtott, összesen 21 akció szép bevételt hozott: összesen 3,5 millió euró értékű árut sikerült ellopniuk.

Hirdetés

A vakmerő akciókkal szerzett pénzt azonban nem sokáig élvezhették: a francia nyomozóhatóságok által végzett vizsgálatok alapján a román rendőrök szerdán 13 romániai helyszínen tartottak házkutatást, és sikerült is őrizetbe venni két, a franciák által nemzetközileg körözött román rablót.

Igaz, az akció még félsikernek sem igazán nevezhető, mivel hat másik, a bandában tevékenykedő román állampolgárt nem találtak meg, sőt az alapos gyanú szerint nincsenek is az országban.

Így aztán ellenük európai elfogatóparancsot adtak ki.

Ha az elfogott bandatagok letöltik a büntetésüket, és úgy döntenek, jó útra térnek, szép filmes karrier várhat rájuk a kaszkadőri szakmában.

Hirdetés