Fogták magukat, és felvittek egy padot a hegyre, hogy legyen min pihenni. Nem volt jó ötlet…

A hegyimentők máris bejelentették, hogy szétszedik a padot, mert a természetben semmi keresnivalója az ilyesminek.

Hirdetés

Valakik nagyon jó ötletnek tartották, hogy a Fogarasi-havasok egyik csúcsán (Cornul Călțunului), több mint 2500 méter magasságban felállítsanak egy padot. Igen, jól olvasta: a fémből és fából készült ülőalkalmatosságot – ugyanolyan, amilyen a városi parkokban is van – vélhetően darabokban cipelték fel a hegycsúcsra, majd ott állították össze.

„A világ legjobb padja” felirattal ellátott jószágot valószínűleg a legjobb szándékkal vitték oda, akik odavitték, hogy legyen min megpihenniük azoknak, akik felérnek a csúcsra, csakhogy van ám itt egy kis bökkenő.

Amikor az Argeș megyei hegyimentők meglátták a Facebookon közzétett fotókat, nagyon kiakadtak, és máris bejelentették, hogy hamarosan le fogják szerelni onnan azt a padot, a természet ugyanis nem arra lett kitalálva, hogy bárki oda önhatalmúlag mindenfélét felépítsen. Ma egy pad, holnap már egy pavilon, és mire észbe kapunk, máris tele lesznek a hegyeink mindenfélével.

A Facebookon közzétett leírásból az is kiderül, hogy egy nagyszebeni család jóvoltából került oda a pad, ám nem biztos, hogy nagyon jó ötlet volt a „jótékonykodás”, a hegyimentők szerint ugyanis meg kéne őket bírságolni, hátha megjön az eszük.

Ne építsen engedély nélkül mindenfélét a hegyekben, hadd maradjon a természet olyan, amilyen!

Hirdetés