A meccs embere, Enner Valencia gólszerzés közben

Foci-vb, első nap: Katar találkozása az igazi futballal

Koreai K-pop-sztárral, tevékkel és a fellépést a világsztárok közül egyedül vállaló Morgan Freemannal kezdődött el a 22. labdarúgó-világbajnokság, amelynek első félórája megmutatta, hogy a katari foci fényévekre van még a nemzetközi középmezőnytől is.

Hirdetés

A meccs statisztikája: 0. Ennyi kaput találó lövése volt a katari csapatnak. És ennyi gólt kapott legutóbbi hét mérkőzésén Ecuador.

A meccs tanulsága: világbajnokságot könnyebb venni, mint minőségi focit. A teljes FIFA-vezetést zsebrevágó emírség a jelek szerint hiába honosított 11 játékost, fizet több mint egy évtizede spanyol utánpótlás-edzőket, a válogatottja a román Liga 3 szintjén focizik, beleértve az értelmetlen, de brutális szabálytalanságokat is.

A meccs embere: Enner Valencia. Nyolc éve, a brazíliai vb-n ő lőtte mindhárom ecuadori gólt, most egy félóra alatt termelt ennyit, bár az elsőt még elvette tőle a VAR. Utána társaival együtt leállt, és csak az előny őrzésére koncentrált – Ecuador mintha elfelejtette volna, hogy akár a gólarány is tényező lehet a továbbjutásnál.

A meccs bakija: Daniele Orsato olasz bíró ki se várta a meccs előtti visszaszámlálás végét, 3 másodperccel korábban elindította a játékot.

Az első nap elsői: Katar az első házigazda, amely elveszti első mérkőzését. Ecuador negyedik világbajnokságán és tizedik vb-mérkőzésén rúghatott először büntetőt. Ez az első világbajnokság, ahol 11-esből születik az első gól.

Ecuadori gólöröm
Hirdetés

A-csoport, első forduló: Katar–Ecuador 0-2

Katar: al-Sib – Pedro Miguel, al-Ravi, Huhi, Hasszan, Ahmed – al-Hajdosz (Vaad, 71.), Budiaf, Hatem – Almoez (Muntari, 72.), Afif.
Ecuador: Galíndez – Preciado, Félix Torres, Hincapié, Estupinán – Plata, Méndez, Caicedo (Franco, 90.), Ibarra (Sarmiento, 68.) – Valencia (Cifuentes, 77.), Estrada (Rodriguez, 90.).
Gólszerző: Valencia (16. – 11-esből, 31.)

Hétfői műsor: Anglia–Irán (15.00), Szenegál–Hollandia (18.00), Egyesült Államok–Wales (21.00)

Hirdetés