Fehérjedús ínyencség a kolozsvári gyermekkórházban: kukacos májkrém (VIDEÓval)

Azért nem biztos, hogy ízletes. Ráadásul két szatmári kórházban is kukacos ételt tálaltak fel a betegeknek.

Hirdetés

Igencsak gusztustalan menüt szolgáltak fel a betegeknek a kolozsvári gyermekkórházban Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője szerint.

A kis páciensek ugyanis májkrémes kenyeret kaptak – ebben még nincs semmi különleges, azonban a májkrémben extra fehérjeforrás is volt: kukacok.

Amik nem biztos, hogy a legegészségesebbek és -ízletesebbek. Pláne nyersen.

Ungureanu – aki az USR egészségüggyel foglalkozó politikusa, és az egészségügyi rendszerben tapasztalható rendellenességek és visszaélések leleplezésével hívta fel magára a figyelmet – azt írta, hogy az egyik páciens édesanyja jelezte neki az esetet.

És ha a kukacok nem lennének elegendőek a nem kívánatos látogatókból, éjszakánként a csótányok is tiszteletüket teszik a kórházban.

A képviselő közölte: hétfőn panaszt tesz az eset miatt a Kolozs megyei Egészségügyi Igazgatóságon, egyben a kórház menedzserének menesztését is követelte.

Hirdetés

És nem ez volt az egyetlen ilyen eset: vasárnap Szatmárnémetiben a sürgősségi és a járványkórházban is kukacos-csirkecombos makarónit szolgáltak fel.

Ezek nyomán tökéletesen indokolt az érintett hatóságok értesítése, elvégre tény, hogy az alternatív érkezési szokások bevezetésével nem pont a kórházban kellene próbálkozni.

És pláne nem így.

Hirdetés