Ezzel magyarázza az országos üzemanyag-pánikot kiváltó benzinkút tulajdonosa, hogy 11 lejre emelte a literenkénti árat

Mert magyarázat az mindig van.

Hirdetés

Nem volt más választása, ha azt akarta, hogy megérje benzint értékesíteni – ezzel magyarázza az országos üzemanyag-pánikot kiváltó belényesi benzinkút-tulajdonos, hogy 11 lejre emelte a benzin literenkénti árát.

Mi is megírtuk, hogy a hír nyomán országszerte sorok alakultak ki a benzinkutaknál, mivel az emberek attól tartanak: az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt még ennél is drágább lesz az üzemanyag.

A benzinkút tulajdonosa elmondta, a MOL központi lerakatában azt közölték vele, hogy csak literenkénti 8,6 lejes áron adnak neki a továbbiakban benzint – mindezt olyan körülmények között, hogy ő a kúton addig literenként 7,6 lejt kért az üzemanyagért.

Állítása szerint azt mondták: ha nem tetszik, ne vegye meg tőlük a benzint. Persze megvette, egy tartályt még így sem töltött fel.

Elmondta, a délkelet-bihari városban három benzinkútja is van, az egyiket a MOL-lal, a másikat a Rompetrollal partnerségben, a harmadikat függetlenként üzemelteti.

Közölte, a Rompetrol központi lerakatában is drágítottak, ugyanúgy 8,6 lejért kínálják a benzint a kutasoknak.

Egyes értesülések szerint a helyzetet az idézte elő, hogy a MOL egyik magyarországi finomítójában üzemzavar következett be.

Hirdetés

Virgil Popescu energiaügyi miniszter szerdán ugyan többször is kijelentette, hogy az ország üzemanyag-ellátása zavartalan, csupán hibrid háborús manipuláció az a hír, hogy nincs elég üzemanyag, ezért semmi ok a pánikra, ugyanaz a helyzet állt elő, mint Rejtőnél: erre természetesen azonnal kitört a pánik, és még este is hosszú kocsisorok kígyóztak a kutaknál.

Amelyek tulajdonosait a jelek szerint egy csöppet sem ijesztette meg, hogy a miniszterelnök kiküldte az ellenőreit, és az üzemanyaggal spekuláló kutak példás megbüntetését ígérte.

Amúgy csütörtökön reggel voltak olyan kutak, ahol meghaladta a 8 lejt a benzin ára, de a 10 lejt sehol sem érte el.

Hirdetés