Ezer alá csökkent végre a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma, súlyos esetből is egyre kevesebb van

A napi esetszám két napja nem akar (ismét) száz alá esni, de minden jel arra utal, hogy hamarosan tovább karcsúsodnak az adatok.

Hirdetés

Több mint 30 ezer elvégzett teszt (18 032 PCR- és 12 673 antigén) után is csak 104 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában (kedden 103-at, hétfőn 50-et), ami továbbra is biztató adat, egyértelmű, hogy a járvány visszaszorult, legalábbis egyelőre. Ezer lakosra már csak 0,11 megbetegedés jut.

A friss nyilvántartásba 18 új, a koronavírussal összefüggésbe hozható haláleset kerültbe, emellett 53 korábbi, ám a korábbi jelentésekből tévesen kimaradt halálesettel egészítette ki a keddi jelentést az országos közegészségügyi intézet (INSP) folyamatban lévő vizsgálata.

Az már jobb hír, hogy a kórházban ápolt fertőzöttek száma 985-re csökkent, közülük 192-en szorulnak intenzív terápiás kezelésre. 2695-en otthon lábadoznak, 1290-en pedig intézményes karanténban.

Hirdetés

A megyei fertőzöttségi ráták tekintetében sincsenek meglepetések, jelenleg Fehér és Prahova megye áll az élen 0,21 ezrelékkel.

Hirdetés