Ez megy egy bukaresti parlamenti bizottság ülésén: ivás, heherészés, primitív dicsekvés (VIDEÓVAL)

Ilyen emberek vezetik az országot, piásan tárgyalják a karanténtörvényt.

Hirdetés

Egészen elképesztő videó látott napvilágot szerdán. A szenátus jogi bizottságának kedd esti ülésén készült felvétel betekintést enged a parlamenti nyakkendősök világába és megmutatja, hogy a honatyák által annyira imádott (de csak igen kevesek által hitelesen prezentált) úriember-imidzs mennyire vékony máz a kőbunkó parasztságon.

Daniel Fenechiu Bákó megyei PNL-szenátor a jogi bizottság késő estébe hajló keddi ülésén online üzemmódban vett részt, az ülésen az új karanténtörvényt vitatták. Az ülés egyik szünetében az ország komoly ügyeivel foglalkozó, fontos kérdésekben döntő, felelősségteljes politikus, továbbra is élőbe kapcsolva, egyszer csak előkapott egy láthatóan már félig kiürült konyakosüveget, majd heherészve dicsekedni kezdett az itallal.

Elmondja a kollégáknak, hogy a konyak ötven éves, Luxemburgból származik, és hogy ő a fontos pillanatokban meg-megiszik egy pohárkával, mert jót tesz a kreativitásának. „És hogy ne lássák, mit csinálok, kávéscsészéből iszom” – kérkedik agyafúrtságával a politikus.

A kollégák pedig kacarászva, viccelődve, talán egy kicsit irigykedve is, nézik a felelősségteljes szenátort, a jogi bizottság tagját, hogyan készül arra, hogy az ország javát szolgáló lehető legjobb döntést hozza, járványhelyzetben, piásan.

Hirdetés

Később Fenechiu a Facebook-oldalára is kiírta, milyen fontos munkát végzett az este folyamán. Volt olyan tahó, hogy a piás epizódot is poénkodva beleírta a posztjába, egy hozzászólásában pedig a humorérzék hiányát és a szenzációhajhászást emlegette, amikor szóba került, hogy a piálós mozzanat máris népszerű téma az interneten.

Hirdetés