Ez is Románia: egyetlen nap alatt, darabonként lopták szét a frissen átadott útszéli közvécét

Aki esetleg feltette magának már azt a kérdést, hogy még mi a sz@rt lehet ellopni ebben az országban, most kap rá egy választ.

Hirdetés

Loptak el ebben az országban már nagyon sok mindent, de ha mindegyik hajmeresztő esettel tisztában lennénk, még akkor is keserűen nevetgélve csapkodnánk az asztalt a közvetkező hír hallatán.

És most akkor tényleg meg kell fogózni: az átadásától számítva 24 órán belül lopták szét a suceavai körgyűrűn felépített, korszerű – és drága – illemhelyet. Gyakorlatilag minden eltűnt belőle a vécécsészéktől az elektromos berendezésekig, a kár nagyjából 100 ezer euróra rúg.

A megyei útügyi hatóság már a rendőrséghez fordult az ügyben, de elég gubancos a történet: papíron már 2020 szeptemberében kész volt az illemhely, viszont 2021 áprilisában adták át, a rendőrséget pedig csak hónapokkal később értesítették arról, hogy elfújta a szél a kellékeket. Arról nem is beszélve, hogy a kis épületben már a vakolat is hullni kezdett, szóval a munkálatok sem voltak eleve ötcsillagosak.

Munkálatok ide, pénzkidobás oda, a vége az lett, hogy a helyszínre kellett vinni egy mobilvécét, mert az arra járó adófizetőknek azért mégiscsak meg kell könnyebbülniük valahol.

Hirdetés